Buurtkeuken

Rucola pesto, 4 personen 

Maal 50 gr Parmezaanse kaas in de keukenmachine.
Voeg 1 zakje rucola (40 gr),
2 el walnoten en
1 teen knoflook toe.

Pureer tot een fijne massa.
Schenk er 8 el olijfolie extra vierge bij.
Breng op smaak met peper en zout.

Pittig geroosterde rode paprika hummus, voorgerecht, ca 8 personen (Annelies)

Ingrediënten
1 blik (400g) kikkererwten, uitgelekt
100g geroosterde rode paprika's uit een pot
3 eetl citroensap
1 1/2 eetl tahini
1 teentje knoflook, fijngehakt
1/2 theel gemalen komijn
1/2 theel cayennepeper
1/4 theel zout
handjevol gehakte peterselie

Bereidingswijze
Voorbereiding: 10min › Klaar in:10min

Pureer de kikkererwten, rode paprika's, citroensap, tahini, knoflook, komijn, cayennepeper en zout in een blender of foodprocessor.
Pulseer tot het mengsel tamelijk smeuig, en een beetje luchtig is.
Schraap tussen het pulseren door het mengsel van de zijkanten.

Schep over in een serveerkom en zet minstens 1 uur in de koelkast.
(De hummus kan 3 dagen van te voeren gemaakt worden en in de koelkast worden bewaard.
Breng voor het serveren op kamertemperatuur).
Bestrooi hummus voor het opdienen met wat gehakte peterselie.
Druppel er, indien gewenst, een beetje olijfolie over.

# # # # # # # # # # # # # # # # #

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

Ga direct naar het
tunneldossier Paterswoldseweg