Buurtkeuken

Marokkaanse kikkererwten

Voorbereidingstijd: 40 minuten +1 nacht weken

Kooktijd: ca 2 uur
Voor 6 personen (of meer)

Ingrediënten:
2 koppen gedroogde kikkererwten *
Zonnebloem- of olijfolie
1 grote ui, fijn gesneden
1 kaneelstokje
200 gram aubergine, in blokjes
3 middelgrote wortels, in plakjes
3 middelgrote aardappelen, in blokjes
150 gram pompoen, in blokjes
2 courgettes, in plakjes
150 gram sperziebonen, gehalveerd
2 rijpe tomaten, in stukjes
¼ tl piment (mengsel van kruidnagel, nootmuskaat en kaneel)
3 tl harissa **

Verse koriander
Facultatief: peper en zout

Bereiding:
Kikkererwten 1 nacht in koud water weken. Laten uitlekken, goed afspoelen en in een grote pan op laag vuur ca. 1 uur zachtjes laten koken. Als ze (beet)gaar zijn weer laten uitlekken.
Olie in een grote zware pan verhitten. Ui samen met kaneelstokje op laag vuur ca. 5 min. fruiten.
Aubergine, wortels, aardappelen, pompoen, courgettes, bonen en stukjes tomaat, piment, harissa en kokend water toevoegen (als het te droog is meer kokend water toevoegen).
Laten sudderen tot de groentes beetgaar zijn (of zoals jij ze lekker vindt).
De kikkererwten toevoegen en alles goed omscheppen.
Op smaak brengen met zout en peper, of meer harissa.

* I.p.v. gedroogde kikkererwten kun je ook 2 blikjes kikkererwten gebruiken
**Recept voor Harissa: maak een papje in de oelekan (gladde vijzel) van 100 gr. gedroogde rode chilipepers, 3-4 teentjes knoflook, zout, ½ kop gemalen koriander, 1 tl gemalen komijn, scheutje olijfolie. Maar goede sambal van de toko kan ook, waaraan toegevoegd koriander en komijn. Harissa uit de molen werkt ook.

Lekker met Couscous

# # # # # # # # # # # # # # # # #

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

Ga direct naar het
tunneldossier Paterswoldseweg