Buurtkeuken

Kiwi bavarois, nagerecht (Hans)

Ingrediënten ( 4 pers.)
500 gr kiwi’s
¼ Liter appelsap
¼ Liter witte wijn
Kwart schil sinaasappel
Vanillestokje
Beetje bindmiddel
1 Borrel glas blue curaçao

125 Zure room koud
1 Zakje vanille suiker
4 Eetlepels advocaat

Witte wijn en appelsap met vanillestokje en sinaasappelschil verwarmen.
Niet laten inkoken, schil en stokje verwijderen.
Wijn en appelsap met bindmiddel binden. Opletten, het kan gemakkelijk gaan klonteren.
Ik heb tips gekregen om gelatine te gebruiken, maar nooit geprobeerd.

Kiwi’s schillen; 2/3 pureren en 1/3 in stukjes snijden.
Let op, als je kiwi’s pureert: niet te lang, anders gaan de pitjes kapot en wordt het bitter.
Kiwi puree en stukjes mengen met wijn/appelsap. Opwarmen tot het kookt.
Van het vuur af, blue curaçao mengen/roeren.

Afkoelen en in koelkast koud laten worden.

Serveren: verdeel de kiwi bavarois over een aantal coupe glazen

Sausje
Meng alle ingrediënten door elkaar met een spatel en serveer het op de kiwi bavarois.

# # # # # # # # # # # # # # # # #

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

Ga direct naar het
tunneldossier Paterswoldseweg