Buurtkeuken

Lamsstoofschotel, hoofdgerecht, ca. 10 personen

Ingrediënten
1 kilo lamspoulet
1 blik gepelde tomaten (we hadden pomodorino, maar andere kan ook)
3 theelepels ras el hanout (o.a. te koop bij de Souk)
1 theelepel pittige paprikapoeder
1 theelepel kurkuma
eventueel beetje ketoembar
Bouillonblokje (we hadden bospaddenstoelen)

Bereiden 
Poulet in voldoende boter in porties heet dichtschroeien
In andere pan: 4 uien fruiten
tomaat, bouillonblokje en geperste knoflook bij de ui
paprikapoeder, ras el hanout en kurkuma toevoegen
Dichtgeschroeide vlees hierbij voegen
Water toevoegen zodat vlees onder water staat
Zo'n 2,5 uur laten sudderen, regelmatig roeren en kijken of er nog voldoende vocht is.
# # # # # # # # # # # # # # # # #

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

Ga direct naar het
tunneldossier Paterswoldseweg