Buurtkeuken

Salade van gerookte makreel met sinaasappel
 
Ingrediënten (voor 4 personen  als lunchgerecht)
3 sinaasappels
lichtgerookte makreelfilets (ca 200 g)
1 rode ui, gesnipperd
2 eetlepels olijfolie extra vierge
2 eetlepels kappertjes
1 theelepel gedroogde tijm
versgemalen zwarte peper
1 zak waterkers (75 g)
 
BEREIDEN

Sinaasappels dik schillen om de witte buitenvlies te verwijderen.
Snij de partjes met een scherp mesje tussen de vliesjes uit snijden, vang het lekvocht op, knijp de vliezen ook uit.
Makreelfilets in stukjes verdelen.
Verwijder de dikke stelen van de waterkers en was deze in koud water als het erg "groen" ruikt.
Laat de waterkers uitlekken, eventueel droogslingeren of deppen.
Doe een laag waterkers in een schaal en verdeel hierover de makreel, sinaasappel, kappertjes ui en tijm.
Besprenkel met de tot dressing geklopte olijfolie met sinaasappelsap en wat verse peper.
Herhaal dit in meerdere lagen afhankelijk van de te gebruiken serveerschaal.

Lekker met stokbrood/geroosterd brood.

# # # # # # # # # # # # # # # # #

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

Ga direct naar het
tunneldossier Paterswoldseweg