Buurtkeuken

Clafoutis (recept Inge (Perron 36)perron36

Van origine is Clafoutis een Frans dessert met zoete ingredienten en veel fruit,
maar ook heel goed als basis voor een heerlijk vegetarisch groentengerecht.

Basis voor 4 personen:

- 5 eieren
- 125 gram bloem
- 250 ml melk
Mix de eieren schuimig.
Voeg de bloem in 1 keer toe en mix tot het een gladde massa is.
Voeg de melk tijdens het mixen langzaam toe, tot alles opgelost is.

Onze favoriete vulling: Bietjes met gecaramelliseerde uien:
- 3 voorgekookte biologische bietjes in plakjes gesneden
- 3 uien in halve ringen gesneden
- Bruine suiker
- vieux

- fruit de uien zachtjes in olie
- voeg 2 eetlepels bruine suiker toe
- bak tot de suiker is gesmolten
- voeg 1 borrelglaasje vieux toe en laat koken tot de alcohol is verdampt ( of flambeer, niet onder de afzuigkap ! )
- voeg peper, zout, bieslook en eventueel verse roomkaas met kruiden toe
- bakvorm of kleine bakjes invetten
- laagje basismix inschenken
- laagjes om en om bietjes en uien maken
- rest van basismix toevoegen en zorgen, dat de vulling onder het vocht zit
- Bak in de oven 190°C ca. 45 minuten

# # # # # # # # # # # # # # # # #

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

Ga direct naar het
tunneldossier Paterswoldseweg