Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig.

spoorwegDe gemeente Groningen heeft het plan opgevat om de spoorwegovergang bij de Paterswoldseweg te ondertunnelen.
De overgang is met veel fietsverkeer en de busbaan nu al erg druk.
De gemeente verwacht uitbreiding van het treinverkeer richting Leeuwarden en wil de busbaan (HOV-as) naar het station doortrekken. In overleg met de provincie en Prorail wordt de mogelijkheid van een tunnel nader onderzocht.

Wethouder Karin Dekker zou graag willen dat die tunnel er dan voor 2017 ligt omdat vanwege de aanpak van de Zuidelijke Ringweg dan veel verkeer moet worden omgeleid o.a. over de Paterswoldseweg.

Zie website OOGTV en RTVNoord

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

Ga direct naar het
tunneldossier Paterswoldseweg

Nieuwsmail ontvangen?

Aanmelden of afmelden

Hier kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief (ongeveer 1x per kwartaal een overzicht van de gebeurtenissen), of voor onze nieuwsflitsen (meest interessante nieuwsberichten).
Uw e-mailadres wordt opgeslagen in onze database om de door u aangevinkte soorten mails te kunnen sturen. Uw e-mailadres wordt niet doorgegeven aan derden en wordt ook niet voor andere doeleinden gebruikt. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door onderaan de mail te klikken op "Afmelden van deze meldingen". Uw e-mailadres wordt dan verwijderd uit onze database.

Like ons op Facebook