Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig.

fotoDe werkzaamheden aan de Paterswoldseweg zijn voor een ieder merkbaar.  We laten u weten wat er zoal gebeurt aan werkzaamheden en waar hinder ondervonden wordt.

Wilt u meer weten over het werk dan kunt u op het voormalige Nelfterrein net over het spoor de uitvoerder dhr Wolbink vragen. Op vrijdagen van 10-11 uur is daar ook dhr van der Laan van de gemeente aanwezig. 


De redactie heeft een foto-album gemaakt met foto's van de activiteiten.
Ook uw foto's en andere reacties zijn van harte welkom, mail ze aan de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Verslag van dhr van der Laan van de gemeente:

 • Het werk is gestart en ligt op schema. In twee weken is er al heel veel gebeurd.
  De hele rijbaan is voorzien van een nieuwe asfalt-onderlaag. Nu wordt volop gewerkt aan de westzijde met nieuwe plantvakken, bushalte, fietspad en bestrating.
  Aan de oostzijde wordt de nieuwe gasleiding in het trottoir gelegd.
 • Bij het asfalteren op woensdag 20 juni is om veiligheidsreden alsnog besloten om de weg tijdelijk 6 uur volledig te stremmen. De ruimte bleek te beperkt en de risico's te groot om het verkeer in één richting in stand te houden. Daarbij zijn extra verkeersregelaars ingezet, zodat noodzakelijk bestemmingsverkeer wel mogelijk bleef.
 • Op 10 juli wordt op verschillende plaatsen het fietspad aan de westzijde geasfalteerd.
 • De aannemer heeft bouwvakantie van 20 juli tot 12 augustus. Dat is een week vroeger dan in de brief stond vermeld.
 • De aanpak van de kruising Eeldersingel/Eendrachtskade, dat in twee weekenden met volledige stremming wordt uitgevoerd, is een week verplaatst in verband met koopzondag op 2 september. Dit is nu gepland op 8-9 september en 15-16 september.
 • Er is veel overlast in omliggende buurten door gebrek aan parkeerruimte en spookverkeer. Ook rijden veel fietsers over de stoep. De politie is ingelicht en gaat hier extra op handhaven. Mogelijk wordt de overlast binnenkort minder in verband met de vakantie.
 • De bushalte en fietsoversteek aan de westzijde tegenover de Eelderstraat is 6 meter verplaatst richting Eendrachtsbrug. Daardoor krijgen fietsers een rechtere oversteek.

De genoemde brief van de gemeente kunt u hier nalezen.

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

Ga direct naar het
tunneldossier Paterswoldseweg

Nieuwsmail ontvangen?

Aanmelden of afmelden

Hier kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief (ongeveer 1x per kwartaal een overzicht van de gebeurtenissen), of voor onze nieuwsflitsen (meest interessante nieuwsberichten).
Uw e-mailadres wordt opgeslagen in onze database om de door u aangevinkte soorten mails te kunnen sturen. Uw e-mailadres wordt niet doorgegeven aan derden en wordt ook niet voor andere doeleinden gebruikt. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door onderaan de mail te klikken op "Afmelden van deze meldingen". Uw e-mailadres wordt dan verwijderd uit onze database.

Like ons op Facebook