Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig.

screenbean hond uitlatenVanf 1 juli 2012 zijn de regels van het gemeentelijk hondenbeleid op sommige punten aangepast.

  • Hondenpoep moet nu overal worden opgeruimd, ook in de goot en in de uitrengebieden. Daarnaast wordt preciezer omschreven wat een opruimmiddel voor hondenpoep is: een schepje of een papieren of plastic zakje.
    Het hondenuitlaatgebied rond het Noord-Willemskanaal is daarmee vervallen. 
  • Nu gelden overal dezelfde regels: de hond is altijd aangelijnd en hondenpoep moet worden opgeruimd. 

Hoe zit het precies?
De uitrengebieden blijven wel: hier hoeft de hond niet aan de lijn en moet de hondenpoep worden opgeruimd. De uitrengebieden noemen we voortaan losloopgebieden.

In samenhang met deze aanpassing is in de stad een aantal afvalbakken weggehaald en opnieuw aangebracht in de buurt van een van de losloopgebieden.

Alle geregistreerde hondenbezitters in de stad hebben een folder in de bus ontvangen met een toelichting bij de nieuwe regels en met een kaartje van de losloopgebieden in hun wijk en of in een van de omliggende wijken.
Wilt u ook weten wat in die brief staat en waar die gebieden dan wel zijn?
Lees de brief en bestudeer folder met kaart.

Meer informatie over het gemeentelijke hondenbeleid is te vinden op www.groningen.nl/hond

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

Ga direct naar het
tunneldossier Paterswoldseweg

Nieuwsmail ontvangen?

Aanmelden of afmelden

Hier kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief (ongeveer 1x per kwartaal een overzicht van de gebeurtenissen), of voor onze nieuwsflitsen (meest interessante nieuwsberichten).
Uw e-mailadres wordt opgeslagen in onze database om de door u aangevinkte soorten mails te kunnen sturen. Uw e-mailadres wordt niet doorgegeven aan derden en wordt ook niet voor andere doeleinden gebruikt. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door onderaan de mail te klikken op "Afmelden van deze meldingen". Uw e-mailadres wordt dan verwijderd uit onze database.

Like ons op Facebook