Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig.

groendak badhuisplein

De gemeente geeft subsidie voor de aanleg van groene daken en heeft daar via OOG TV 2 programma's over laten maken. Bij een groen dak is het platte dak afgedekt met een bodemlaag waarin diverse vetplantachtige plantensoorten groeien.
In aflevering 2 die maandag 30 juli wordt uitgezonden (vanaf 17.30 is er een repeterend programma van een half uur) wordt aandacht besteed aan het dak van de huizen aan het Badhuisplein waar het groen gecombineerd is met zonnepanelen. Willem Bijleveld vertelt erover en gunt zo ook de rest van de buurt een kijkje op dit buurtparkje.

De bewoners van het Badhuisplein hebben sinds 2009 een zogenaamd groen dak.  Dat is goed voor het milieu (meer groen), het leefklimaat onder het dak (minder warm in de zomer) en er lijken ook meer en andere vogels op af te komen. Op het plein hebben ze sindsdien mussen, in de rest van de buurt zijn bewoners daar behoorlijk jaloers op.

Bij OOG TV hebben ze ook uitzending gemist, via onderstaande links kunnen beide afleveringen worden teruggekeken.
* Groene daken en milieuvriendelijke tuinen, aflevering 2 (preview bij de gemeente Groningen)
* Groene daken en milieuvriendelijke tuinen, aflevering 1 (bij OOG TV) 
* Meer over de subsidiemogelijkheden op de site van de gemeente Groningen

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

Ga direct naar het
tunneldossier Paterswoldseweg

Nieuwsmail ontvangen?

Aanmelden of afmelden

Hier kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief (ongeveer 1x per kwartaal een overzicht van de gebeurtenissen), of voor onze nieuwsflitsen (meest interessante nieuwsberichten).
Uw e-mailadres wordt opgeslagen in onze database om de door u aangevinkte soorten mails te kunnen sturen. Uw e-mailadres wordt niet doorgegeven aan derden en wordt ook niet voor andere doeleinden gebruikt. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door onderaan de mail te klikken op "Afmelden van deze meldingen". Uw e-mailadres wordt dan verwijderd uit onze database.

Like ons op Facebook