Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig.

foto0 Zaterdag 1 december is het boek 'Randverschijningen, het leven op de stadsrand' uitgekomen. 
Fotografe en buurtbewoonster Sabina Theijs heeft samen met Marieke Kijk in de Vegte 3 jaar lang gewerkt aan een fotoboek over de randen van de stad Groningen. Met een grote analoge camera hebben ze vastgelegd wat er aan de stadsrand gebeurt, wie daar leeft en werkt en hoe bijzonder dit vaak vergeten overgangsgebied eigenlijk is.


Hieronder een kleine impressie van de gemaakte foto's. De uitgave van het boek is voorgefinancierd door gebruik te maken van "crowd funding" waarbij via internet belangstellenden wordt gevraagd geld bij te dragen om een project te kunnen starten.

Het boek is te koop in de boekhandel, maar kan ook per mail worden besteld bij de fotografen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Sabina is bereid het boek in de buurt desgewenst thuis te bezorgen zodat u de deur niet eens uit hoeft om langs de randen van Stad te zwerven.
Naar aanleiding van het boek komt er ook nog een fietsroute langs de Groninger stadsrand.
foto1 foto2 foto3

Bekijk het verslag van RTVNoord over Randverschijningen
Lees meer op de website van Sabina Theijs

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

Ga direct naar het
tunneldossier Paterswoldseweg

Nieuwsmail ontvangen?

Aanmelden of afmelden

Hier kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief (ongeveer 1x per kwartaal een overzicht van de gebeurtenissen), of voor onze nieuwsflitsen (meest interessante nieuwsberichten).
Uw e-mailadres wordt opgeslagen in onze database om de door u aangevinkte soorten mails te kunnen sturen. Uw e-mailadres wordt niet doorgegeven aan derden en wordt ook niet voor andere doeleinden gebruikt. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door onderaan de mail te klikken op "Afmelden van deze meldingen". Uw e-mailadres wordt dan verwijderd uit onze database.

Like ons op Facebook