Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig.

sluiskastanjesDe gemeente controleert alle kastanjebomen in de stad (1800 stuks) 3x per jaar op hun gezondheid. Aanleiding is de uitbarsting van de kastanjeziekte in 2011 waarbij met name aan de singels veel bomen moesten worden gekapt vanwege hun gevaarlijke conditie.
Ook de kastanjes Bij de Sluis worden gecontroleerd.
Update 21/1 n.a.v. tweet @stadsbeheer050:
Bij het laatste onderzoek is vastgesteld dat 3 bomen (eerder bericht was slechts 1) de kastanjebloedingsziekte hebben, maar alle 5 bomen zijn gelukkig nog voldoende gezond om ze te kunnen handhaven. Deze controle leidde er verder toe dat er in februari 99 bomen elders gekapt of sterk teruggesnoeid zullen worden.

Lees meer over de snoei op de website van de gemeente
Lees meer over de kastanjebloedingsziekte bij de Bomenwacht

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

Ga direct naar het
tunneldossier Paterswoldseweg

Nieuwsmail ontvangen?

Aanmelden of afmelden

Hier kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief (ongeveer 1x per kwartaal een overzicht van de gebeurtenissen), of voor onze nieuwsflitsen (meest interessante nieuwsberichten).
Uw e-mailadres wordt opgeslagen in onze database om de door u aangevinkte soorten mails te kunnen sturen. Uw e-mailadres wordt niet doorgegeven aan derden en wordt ook niet voor andere doeleinden gebruikt. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door onderaan de mail te klikken op "Afmelden van deze meldingen". Uw e-mailadres wordt dan verwijderd uit onze database.

Like ons op Facebook