Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig.

spoorwegovergangDe kosten voor de aanleg van een tunnel onder het spoor in de Paterswoldseweg gaan zo'n 20 miljoen euro bedragen verwacht de provincie Groningen. Dit jaar wordt  de preciese invulling en financiering vastgesteld in overleg tussen de provinvie en de gemeente.

Met de realisatie van de plannen, die voor 2017 moet plaatsvinden, wordt een extra sneltrein richting Leeuwarden mogelijk en kan ook de busbaan naar het station worden afgerond. Daarmee is er ook een alternatief als de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg stremmingen gaan opleveren.

Provincie en gemeente willen het plan goed inpassen in de omgeving.
Daarom is in het 4 wijkenoverleg met de omwonenden dit plan ook als vast agendapunt opgenomen.
Lees hier het complete persbericht van de provincie Groningen

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

Ga direct naar het
tunneldossier Paterswoldseweg

Nieuwsmail ontvangen?

Aanmelden of afmelden

Hier kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief (ongeveer 1x per kwartaal een overzicht van de gebeurtenissen), of voor onze nieuwsflitsen (meest interessante nieuwsberichten).
Uw e-mailadres wordt opgeslagen in onze database om de door u aangevinkte soorten mails te kunnen sturen. Uw e-mailadres wordt niet doorgegeven aan derden en wordt ook niet voor andere doeleinden gebruikt. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door onderaan de mail te klikken op "Afmelden van deze meldingen". Uw e-mailadres wordt dan verwijderd uit onze database.

Like ons op Facebook