Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig.

Regelmatig vinden er buitenactiviteiten plaats in het Stadspark. In toenemende mate komen er klachten over de geluidsoverlast die hiervan tot in onze buurt wordt ondervonden.

Op initiatief van de Grunobuurt-Zuid buurtvereniging wordt er maandagavond 25 februari een brainstormavond gehouden. Bedoeling is te inventariseren wat er ondervonden wordt aan hinder, welke reacties de gemeente geeft en hoe er effectief aandacht kan worden gevraagd voor dit probleem.

De bijeenkomst is morgenavond 25/2 om 20:00 in de Koppel, Grunostraat 1.
Vanuit onze buurtvereniging gaat in ieder geval Yvonne hierheen. Wie ook zijn klachten of ideeen wil bijdragen is van harte welkom. Je kunt je ideeen ook mailen aan het bestuur van de Badstratenbuurtvereniging.

Lees hieronder de volledige brief van de Wijkraad Grunobuurt-Zuid

Geachte collega Wijkraden en/of andere belangstellenden,

Graag willen wij bij jullie het volgende onder de aandacht brengen.

Op woensdag 16 januari is in de Raadsvergadering het onderwerp exploitatie Drafbaan aan bod geweest. Omdat de exploitatie van de Drafbaan niet kostendekkend is wil de gemeente voortaan een vast podium te bieden aan (grote) openlucht (dance)muziekevenementen en manifestaties.

Wij maken ons grote zorgen over een toename van geluidsoverlast vanuit het Stadspark. 

Voor zover bekend moet het besluit nog genomen worden en komt er nog wel een soort inspraakprocedure, maar hoe en wat is niet bekend. De gemeente wil vooralsnog de geluidsnormen niet aanpassen en beroept zich o.a. op het feit dat ze weinig klachten hebben gehad. Maar één telefoontje naar meldpunt overlast leert dat daar de afgelopen zomer klachten heeft geregend n.a.v. het “Hardstyle en Dance in the Park” muziekevenement van 31 aug. en 1 sept. 2012 en het Technodancefeest van 29 sept. 2012 (L.I.C. Festijn).

Mensen die geklaagd hebben, kregen van de gemeente een standaardbrief met een antwoord dat de feesten aan alle geluidsnormen en vergunningen voldeden die de gemeente in het verleden heeft vastgesteld en dat de evenementen bovendien keurig aangekondigd zijn. Daarmee is wat gemeente betreft dan de kous af.

Nu moet af en toe een feest wel kunnen, maar wij zijn bang dat de gemeente stilzwijgend haar plannen voor uitbreiding van muziekfeesten wil doordrukken. Daarom willen wij:

  1. voorkomen dat de gemeente een uitbreiding van evenementen op de Drafbaan doorzet en
  2. dat de (geluids)normen, zeker wat betreft de lage bastonen voor huidige en toekomstige muziekevenementen aangepast wordt.

We willen dat de gemeente meer rekening houdt met omwonenden. We maken ons niet alleen zorgen om de geluidsoverlast maar ook om zaken als parkeerdruk tijdens evenementen, overlast van grote groepen bezoekers en ernstige aantasting van de rust/natuurwaarden van het Stadspark.

In het zogenaamde 4 Wijkenoverleg dat we binnenkort hebben met de Stadsdeelcoördinator willen we dit onderwerp ook op de agenda zetten. Maar langs deze weg willen we meer betrokken en verontruste burgers, met name ook uit andere omliggende wijken, bereiken.

We willen een ACTIEGROEP bij elkaar te krijgen die zich hier mee bezig wil gaan houden.

Op maandag 25 februari om 20.00 uur de eerste “BRAINSTORM-ACTIE-VERGADERING” in “DE KOPPEL” (een vergaderlocatie in het nieuwbouwcomplex “de Traverse”), adres Grunostraat 1.

We willen alle belangstellenden die zich hiervoor willen inzetten of met ons sympathiseren, daarvoor uitnodigen. Hoe meer vertegenwoordiging vanuit wijken en organisaties, hoe meer we door de gemeente als een volwaardige gesprekspartner worden gezien.

Laat even weten of je naar de bijeenkomst wilt komen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) zodat we weten hoeveel koffie/thee er nodig is.

Vriendelijke groeten,

Kora Oldert
(secretaris)
 
Wijkraad Grunobuurt Zuid
p/a Lorentzstraat 11
9727 HW Groningen

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

Ga direct naar het
tunneldossier Paterswoldseweg

Nieuwsmail ontvangen?

Aanmelden of afmelden

Hier kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief (ongeveer 1x per kwartaal een overzicht van de gebeurtenissen), of voor onze nieuwsflitsen (meest interessante nieuwsberichten).
Uw e-mailadres wordt opgeslagen in onze database om de door u aangevinkte soorten mails te kunnen sturen. Uw e-mailadres wordt niet doorgegeven aan derden en wordt ook niet voor andere doeleinden gebruikt. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door onderaan de mail te klikken op "Afmelden van deze meldingen". Uw e-mailadres wordt dan verwijderd uit onze database.

Like ons op Facebook