Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig.

Prorail logoDe presentatie die is gebruikt op de informatieavond over de tunnel in de Paterswoldseweg op 13 november j.l. is nu voor iedereen in te zien op onze website. Het verhaal van Prorail ingenieur Bert Kassies is in een eerder verslag al gepubliceerd. In deze uitgebreidere versie zijn ook de ontwerpschetsen te zien van beide door Prorail bedachte varianten.

  • variant A (smal) met een breed tweerichtingen fietspad aan de oostzijde (onze kant) van de Paterswoldseweg.
    Hierbij zijn 2 oversteken noodzakelijk voor fietsers om van/naar de andere wegzijde te komen (resp. bij de Peizerweg en nog nader te bepalen (mogelijk bij de Parkweg)
  • variant B (breed) met aan beide zijden een fietspad en een mogelijkheid om met het spoor mee over de tunnel de Paterswoldseweg over te steken. Deze variant is 6-7 m breder dan A.

In beide gevallen is het niet mogelijk om de Niemeyerstraat meer in/uit te rijden en is er een grote aanpassing bedacht om de Coop te bevoorraden en de Niemeyerparkeerplaats toegankelijk te houden. De kleine Badstraat en het Badhuisplein veranderen dan enorm van karakter zoals in het verslag van de avond al beschreven.

Bekijk hier de presentatie van Bert Kassies van Prorail.

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

Ga direct naar het
tunneldossier Paterswoldseweg

Nieuwsmail ontvangen?

Aanmelden of afmelden

Hier kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief (ongeveer 1x per kwartaal een overzicht van de gebeurtenissen), of voor onze nieuwsflitsen (meest interessante nieuwsberichten).
Uw e-mailadres wordt opgeslagen in onze database om de door u aangevinkte soorten mails te kunnen sturen. Uw e-mailadres wordt niet doorgegeven aan derden en wordt ook niet voor andere doeleinden gebruikt. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door onderaan de mail te klikken op "Afmelden van deze meldingen". Uw e-mailadres wordt dan verwijderd uit onze database.

Like ons op Facebook