Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig.

tunnelplan_ventwegvariantMet de verschijning van een informatiefolder van de projectgroep is de eerste fase van inspraak over de tunnelaanleg in de Paterswoldseweg afgerond. Het resultaat van de protesten vanuit onze buurt en de vele overleggen in de klankbordgroep is dat er een aangepast ontwerpvoorstel is gekomen met een soort ventweg waarmee de Coop en de parkeerplaats van BAT Niemeyer bereikbaar blijven. Op de figuur is dat het lichtroze vlak voor en naast de Coop (Zie voor een grotere kaart de projectfolder van de gemeente).

Tot 27 juni konden reacties op het tunnelplan aan de gemeente worden gestuurd. In een brief aan B&W van Groningen hebben het Buurtinitiatief Tunnel met de buurtvereniging hun twijfels over de onderbouwing van de noodzaak van de tunnel en de zorgen over de veiligheid en het parkeren in de buurt na de aanleg nogmaals onder de aandacht gebracht. 

In de zomer bereidt de gemeente de lokale politieke inspraakprocedure voor: waarschijnlijk medio september vindt bespreking in de raadscommissie Beheer en Verkeer plaats, eind september spreekt de gemeenteraad over het tunnelplan en kan zij er mee instemmen. In deze fase kunnen bewoners ook nog inspreken bij deze overleggen. De gemeente heeft toegezegd de gelegenheid hiervoor tijdig te melden.
Daarna wordt dit plan als onderdeel van de spooraanpassing voor het hele traject Groningen-Leeuwarden door het ministerie van Infrastructuur en Milieu in een Ontwerp Tracé Besluit in het eerste kwartaal van 2015 in de inspraak gebracht.

De voorkeursvariant zoals die nu zal worden voorgesteld aan de gemeenteraad moet nog nader ingevuld worden. De gemeente wil graag met buurtbewoners in een overleg het ontwerp nader invullen. 

Meer informatie 

  • De folder van gemeente, provincie en Prorail over het tunnelplan, als pdf
  • De brief aan B&W van het Buurtinitiatief Tunnel en de buurtvereniging, als pdf 
  • Meer over het Buurtinitiatief Tunnel op hun website: www.buurtinitiatieftunnel.nl
  • Zie alle documenten, krantenartikelen en websites in het tunneldossier

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

Ga direct naar het
tunneldossier Paterswoldseweg

Nieuwsmail ontvangen?

Aanmelden of afmelden

Hier kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief (ongeveer 1x per kwartaal een overzicht van de gebeurtenissen), of voor onze nieuwsflitsen (meest interessante nieuwsberichten).
Uw e-mailadres wordt opgeslagen in onze database om de door u aangevinkte soorten mails te kunnen sturen. Uw e-mailadres wordt niet doorgegeven aan derden en wordt ook niet voor andere doeleinden gebruikt. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door onderaan de mail te klikken op "Afmelden van deze meldingen". Uw e-mailadres wordt dan verwijderd uit onze database.

Like ons op Facebook