Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig.

Een groepje buurtbewoners is een initiatief gestart om het 'groener' te maken langs de Marwixkade en aan de overkant. Dit is een van de uitkomsten van de co-creatie oproep van de samenwerkende buurtverenigingen en de gemeente, eerder dit jaar. Woensdag 25 juni jl. hebben we dit plan met de gemeente besproken.

De uitkomsten waar we voorlopig mee verder gaan:

  • Meer (bijvriendelijke) bloemen en planten langs de Marwixkade, en aan de overkant van het kanaal. Ons voorstel is om hier met de buurt bloembollen te planten en bloemenzaad te zaaien (de gemeente stelt bloembollen en materiaal beschikbaar). Ook willen we de gemeente vragen hier wat minder vaak te gaan maaien;
  • ontmoetingsplek MrawixkadeBehoeftepeiling huidige 'ontmoetingsplek' langs het kanaal, die zich nu op de stenen driehoek langs de Marwixkade bevindt. We zijn benieuwd wat de buurt vindt van deze plek en of het zin heeft om deze plek op te knappen. Bijvoorbeeld door een houten vlonder boven de kade te maken op deze plaats;
  • Een prettig klimaat voor kleine dieren die nu al veel in onze buurt voorkomen (egels, vogels en vleermuizen), door het plaatsen van nestkasten en egelhuisjes langs de Marwixkade en de overkant;
  • Meer groenonderhoud door de buurt zelf: op het Badhuisplein onderhouden de bewoners zelf de boomspiegels. In de Marwixstraat gaan bewoners de boomspiegels en het rozenperkje ook zelf onderhouden. Ook zorgen veel bewoners in onze buurt al voor het verwijderen van onkruid op straat, rond hun eigen huis. Hartstikke mooi! De gemeente is vanwege bezuinigingen in de hele stad een onderhoudsniveau omlaag gegaan, dus elke extra inzet door de buurt zelf is mooi meegenomen.

Oproep aan de buurt:
Heb je idee├źn over bovenstaande plannen? Of heb je er wat op tegen? Laat het ons weten: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Vind je het leuk om ons mee te helpen met het planten van bloembollen, verwijderen van onkruid of andere groenwerkzaamheden in de buurt? Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Facebook groep
We zijn een Facebookgroep gestart om contact met elkaar te kunnen houden over de plannen. Je kunt je daarvoor aanmelden op: www.facebook.com/Badstratenbuurt.nl
Verder kun je natuurlijk de plannen volgen via onze buurtwebsite: www.badstratenbuurt.nl (handig is om je aan te melden voor de nieuwsflits mailing) en via het Twitterkanaal @Badstratenbuurt.

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

Ga direct naar het
tunneldossier Paterswoldseweg

Nieuwsmail ontvangen?

Aanmelden of afmelden

Hier kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief (ongeveer 1x per kwartaal een overzicht van de gebeurtenissen), of voor onze nieuwsflitsen (meest interessante nieuwsberichten).
Uw e-mailadres wordt opgeslagen in onze database om de door u aangevinkte soorten mails te kunnen sturen. Uw e-mailadres wordt niet doorgegeven aan derden en wordt ook niet voor andere doeleinden gebruikt. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door onderaan de mail te klikken op "Afmelden van deze meldingen". Uw e-mailadres wordt dan verwijderd uit onze database.

Like ons op Facebook