Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig.

Niuewe parkeerautomaatGroningen gaat over op pinparkeren: betalen met de pinpas voor parkeren op straat. Vanaf 11 augustus worden alle parkeerautomaten in Stad vervangen. Bij de nieuwe parkeerautomaten kunt u alleen nog met uw bankpas of creditcard betalen. Betalen met muntgeld is dan verleden tijd.

In onze buurt worden de automaten in de maand augustus vervangen. Op de foto is te zien hoe de nieuwe palen eruit zien.
Waar staan ze ook al weer?

  • Eeldersingel (ter hoogte van nr 10)
  • Paterswoldseweg (ter hoogte van nr 1-3)
  • Paterswoldseweg (voor de jongerenhuisvesting bij de spoorwegovergang)
  • Kleine Badstraat ter hoogte van Badhuisplein nr 1

Achtergrondinformatie

De parkeerautomaten in Stad zijn verouderd en technisch afgeschreven. Ook zijn ze gevoelig voor kraak door het muntgeld dat er in zit. Daarom vervangt de gemeente Groningen ze door nieuwe parkeerautomaten die geschikt zijn voor het betalen via pin. Deze nieuwe automaten zijn beveiligd tegen fraude met betaalpassen, zoals skimmen. Verder zijn ze voorbereid op toekomstige mogelijkheden voor betaald parkeren.
De nieuwe parkeerautomaten zijn gemakkelijker te bedienen. U kunt er betalen met de gangbare elektronische betaalmiddelen, zoals pinpas en creditcard. U betaalt er per kleinere tijdseenheid. Daardoor bent u over het algemeen goedkoper uit. Ook hoeft u geen muntgeld meer in uw portemonnee te hebben. Dit verkleint de kans op een boete.
De wijk Oosterpoort had de primeur: daar stonden vanaf half januari de eerste vijf nieuwe parkeerautomaten. Deze automaten zijn de afgelopen maanden getest. Hoewel de transactie iets langer duurt, zijn de meeste gebruikers tevreden over het betalen voor parkeren met een pinpas.


Alle 290 oude automaten in Stad worden binnenkort vervangen. Deze klus begint op 11 augustus 2014 en gaat zo'n tien weken duren. Naar verwachting levert het vervangen van de automaten nauwelijks overlast op voor omwonenden, bezoekers en ondernemers.

Meer weten over pinparkeren? Kijk dan op gemeente.groningen.nl/parkeren.
Of bel met het Parkeerbedrijf van de gemeente Groningen, telefoon 050 367 89 10 (optie 1).

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

Ga direct naar het
tunneldossier Paterswoldseweg

Nieuwsmail ontvangen?

Aanmelden of afmelden

Hier kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief (ongeveer 1x per kwartaal een overzicht van de gebeurtenissen), of voor onze nieuwsflitsen (meest interessante nieuwsberichten).
Uw e-mailadres wordt opgeslagen in onze database om de door u aangevinkte soorten mails te kunnen sturen. Uw e-mailadres wordt niet doorgegeven aan derden en wordt ook niet voor andere doeleinden gebruikt. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door onderaan de mail te klikken op "Afmelden van deze meldingen". Uw e-mailadres wordt dan verwijderd uit onze database.

Like ons op Facebook