statiegeldcollecteHoe vaak ga je niet naar de Coop met lege flessen en komt dan weer terug met boodschappen en logo cooplubbersonderin het bonnetje van het statiegeld. Dat verdwijnt in de prullebak of moet de volgende keer niet vergeten worden.

Coop Lubbers heeft er iets op verzonnen waardoor je van het probleem af bent en een goed doel steunt. Bij de statiegeldautomaat staat een bus waarin je het statiegeldbonnetje kunt deponeren. De supermarkt verzamelt deze bonnetjes en maakt het geld over naar een goed doel. De komende tijd is dat het educatieve project voor weeskinderen in Birma. Buurtgenoot Jacky Meester voert met Henny Zikken al enkele jaren op verschillende leuke manieren actie om geld op te halen wat ze dan gezamenlijk (op eigen kosten) zelf gaan brengen.

Naast deze nieuwe actie zijn er nog verschillende andere mogelijkheden om dit project te steunen.
In onze buurt is de Badstraten Birma Boekenbeurs al een aantal malen met succes gehouden met gratis inleveren van boeken waar je dan voor weinig geld weer andere voor kunt kopen (14 oktober weer). Ook is er al twee keer een veiling van kunst en kitsch gehouden waarvan de opbrengst naar het weeskinderenproject gaat.

Je kunt ook eenmalig of maandelijks doneren aan
Birma fonds NL38INGB0006032833
t.n.v. J.G.Meester Groningen.

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

Ga direct naar het
tunneldossier Paterswoldseweg

Nieuwsmail ontvangen?

Aanmelden of afmelden