Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig.

ESGLDinsdag 12 mei a.s. wordt er een informatiemarkt gehouden over het project Extra Sneltrein Groningen-Leeuwarden (ESGL). Doel van dit project is tussen beide hoofdsteden een extra sneltrein te laten rijden waarvoor een groot aantal werkzaamheden moeten worden uitgevoerd die in 2018 klaar moeten zijn.

Voor onze buurt is daarbij de keuze voor een tunnel ("onderdoorgang" volgens ESGL) en de vormgeving van de uitvoering ervan het meest ingrijpend. Dit plan heeft het afgelopen jaar dan ook al veel onrust gegeven in onze buurt en o.a. geleid tot het Buurtinitiatief Tunnel. De vormgeving van de tunnel en de verkeersstromen rond de Theodorus Niemeyerstraat, de kleine Badstraat en de Coop zullen in samenspraak met omwonenden (de klankbordgroep) nader worden ingevuld.
Ook de andere maatregelen binnen het project zullen op de markt aan bod komen, zie daarvoor de projectfolder.
Het komende half jaar zal de officiële procedure voor dit project een volgende fase ingaan met een Ontwerp Tracé Besluit (OTB) waartegen eventueel bezwaar kan worden aangetekend.

De markt wordt gehouden in

het Augustinuscollege
Admiraal de Ruyterlaan 37, Groningen
van 19:30 - 22:30

Lees hier de brief die door Prorail aan omwonenden in de 4 wijken rondom de spoorwegovergang is bezorgd.
Voor verdere informatie kun je ook het tunneldossier op deze site raadplegen waar ook links staan naar de sites van gemeente en provincie Groningen, Prorail en het Buurtinitiatief Tunnel.

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

Ga direct naar het
tunneldossier Paterswoldseweg

Nieuwsmail ontvangen?

Aanmelden of afmelden

Hier kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief (ongeveer 1x per kwartaal een overzicht van de gebeurtenissen), of voor onze nieuwsflitsen (meest interessante nieuwsberichten).
Uw e-mailadres wordt opgeslagen in onze database om de door u aangevinkte soorten mails te kunnen sturen. Uw e-mailadres wordt niet doorgegeven aan derden en wordt ook niet voor andere doeleinden gebruikt. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door onderaan de mail te klikken op "Afmelden van deze meldingen". Uw e-mailadres wordt dan verwijderd uit onze database.

Like ons op Facebook