Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig.

aanleg tunnelHet is vanaf vrijdag 25 november mogelijk bezwaren en vragen in te dienen over de aanleg van de tunnel (door Prorail "onderdoorgang" genoemd) in de Paterswoldseweg, waarover de afgelopen 2 jaar al veel te doen is geweest. Omwonenden zouden hierover per brief door Prorail worden geinformeerd, maar er is nog geen brief ontvangen door buurtbewoners of de buurtvereniging. De brief is al wel gepubliceerd op de website van Prorail: lees hem hier.
Er worden binnenkort ook voorlichtingsavonden gehouden waar vragen kunnen worden gesteld en het OntwerpTraceBesluit en de uitgevoerde MilieuEffectRapportage zijn in te zien. Voor onze buurt is de bijeenkomst op donderdag 8 december van 16 tot 20 uur in het Willem Lodewijk Gymnasium, Verzetsstrijderslaan 220, het meest praktisch.

De planning voor het project nu als volgt:

  • april 2017 - aannemer aanleg tunnel bekend
  • eind 2017 vaststelling definitief tracebesluit
  • begin 2018 start werkzaamheden project tunnel
  • najaar 2020 eerste extra sneltrein gaat rijden

Meer weten over ontwerpbesluit en de aanleg van de tunnel, kijk dan op de website van het project of bezoek de gemeente aan het Harm Buiterplein 1, de provincie aan de St Jansstraat

De aanleg van de tunnel in de Paterswoldseweg is onderdeel van een groter project om een Extra Sneltrein tussen Groningen en Leeuwarden te laten rijden. Dit project wordt afgekort ESGL genoemd. Voor grote infrastructurele projecten is een wettelijk besluitvormingsproces vastgelegd (de Crisis- en herstelwetgeving) waarbij ruimte is gemaakt voor inspraak door belanghebbenden.
Met de publicatie van het Ontwerp TraceBesluit op vrijdag 25 november (fase 2 in het besluitvormingsproces) is er de mogelijkheid gedurende 6 weken (tot 5 januari 2017) je mening of bezwaren kenbaar te maken. Omdat er nog geen besluit is genomen wordt dit kenbaar maken "het indienen van een zienswijze" genoemd. De projectorganisatie heeft de periode van inzage en indienen zienswijzen inmiddels aangepast van 2 december t/m 12 januari 2017.
Op alle ingediende zienswijzen wordt een reactie gegeven die bij het ontwerpbesluit wordt gevoegd waarna de minister van Infrastructuur en Milieu (of de staatssecretaris afhankelijk van de porterfeuilleverdeling van het nieuwe kabinet) een definitief tracebesluit neemt. Hierop kan dan vervolgens  bezwaar worden gemaakt (mits dit ook al eerder is gedaan!).

Meer informatie:

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

Ga direct naar het
tunneldossier Paterswoldseweg

Nieuwsmail ontvangen?

Aanmelden of afmelden

Hier kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief (ongeveer 1x per kwartaal een overzicht van de gebeurtenissen), of voor onze nieuwsflitsen (meest interessante nieuwsberichten).
Uw e-mailadres wordt opgeslagen in onze database om de door u aangevinkte soorten mails te kunnen sturen. Uw e-mailadres wordt niet doorgegeven aan derden en wordt ook niet voor andere doeleinden gebruikt. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door onderaan de mail te klikken op "Afmelden van deze meldingen". Uw e-mailadres wordt dan verwijderd uit onze database.

Like ons op Facebook