Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig.

PendukaPenduka is een hulporganisatie in Namibië om vrouwen in achterstandsposities te helpen een zelfstandig bestaan op te bouwen. De toekomst van Penduka is grotendeels afhankelijk van de aankoop van het land waarop het project is gevestigd. 

Christien RoosStuwende kracht achter Penduka is onze buurtgenoot Christien. Zij laat ons weten:

De 20 jarige pachtperiode is januari dit jaar afgelopen en daarna hebben we toestemming gekregen om het land te kunnen kopen. Dit proces gaat heel langzaam en dat geeft ons tijd om het nodige bedrag in te zamelen. Er is ongeveer €150.000 nodig voor bijna 2 hectaren land.  Als we 2/3 halen, doet ontwikkelingsorganisatie Wilde Ganzen er de rest bij. Momenteel is er al 68.000, - ingezameld en met diverse acties hopen we ook de rest binnen te halen.

Hieronder staat de agenda met komende activiteiten, waar door aankoop van producten (het is de tijd van Sint en kerst) geld kan worden gegeven. Ook kan je via crowdfunding de landaankoop steunen.

Penduka agenda

 • 1 december: Penduka producten verkoop aan de Schelfhorst 14 in Paterswolde bij de fam Bouwmeester van 16.00 tot 19.00
  Unieke producten in een prachtige ambiance, ook heerlijke handgemaakte chocolade truffels voor het goede doel!
  Zeer geschikt voor bijzondere kadootjes met oog op de komende feestdagen.
   
 • 13 december: woensdag, Kleding verkoop:'Oud en Nieuw' aan de Westerbadstraat 51 bij de Penduka showroom van 15.00 tot 19.00
  opbrengst aankoop land voor Penduka in Namibia!
   
 • 16 december: Ideële Kerstmarkt. Georganiseerd door Grote Kerk Edam. zaterdag 16 december van 10:00 tot 16:00, Penduka vertegenwoordigd door Werkgroep Namibia 

 • 26 december: 24 uur afrikaansebollen bak braai, bestel nu!
  opbrengst aankoop van land voor Penduka in Namibia, mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. prijs Euro 1 per stuk en 11 voor 10 Euro.
  wie wil er kopen en wie wil er mee helpen bakken in teams van twee! 
   
 • 20 januari: Soepproeverij in Groningen bij Paula Mentink aan de Eindhovenlaan nr 11. Opbrengst aankoop Penduka land.

 • 16 februari vrijdag avond: 5 gangen Afrikaans dinner aan de Lorentzstraat 11 in Groningen( Stadpark buurthuis)
  Eerder kon dit niet doorgaan, maar nu is er meer aanmeldtijd en het is ook voor vegetariers : boek nu via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
  opbrengst : aankoop land voor Penduka.

Ook bij OOG TV is recent aandacht besteed aan de wervingsacties om geld voor het land in te zamelen.
Bekijk hier het filmpje.

Je kunt ook meedoen aan de crowdfunding actie, zie https://www.pifworld.com/en/projects/Le94oDsjqyI/penduka-land-project-lift-up-and/about

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

Ga direct naar het
tunneldossier Paterswoldseweg

Nieuwsmail ontvangen?

Aanmelden of afmelden

Hier kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief (ongeveer 1x per kwartaal een overzicht van de gebeurtenissen), of voor onze nieuwsflitsen (meest interessante nieuwsberichten).
Uw e-mailadres wordt opgeslagen in onze database om de door u aangevinkte soorten mails te kunnen sturen. Uw e-mailadres wordt niet doorgegeven aan derden en wordt ook niet voor andere doeleinden gebruikt. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door onderaan de mail te klikken op "Afmelden van deze meldingen". Uw e-mailadres wordt dan verwijderd uit onze database.

Like ons op Facebook