Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig.

ESGL plaatjeEr is door de minister van Infrastructuur en Waterstaat een besluit genomen over het project voor een extra sneltrein tussen Groningen en Leeuwarden (project ESGL). Dat is het grote infrastructuurproject waaronder ook de aanleg van de tunnel in de Paterswoldseweg valt.
In het tracébesluit is daarover is opgenomen: Het vervangen van de overweg Paterswoldseweg te Groningen door een onderdoorgang voor alle verkeerstypen. Dat betekent dat ingediende zienswijzen (bezwaren) tegen het ontwerp niet hebben geleid tot een ander besluit.
Verschillende mensen in de buurt, de Coop en ook de buurtvereniging hebben zienswijzen ingediend die in een Nota van Antwoord bij het besluit zijn besproken. De reactie op de 4 ingediende punten vanuit de buurtvereniging kun je hier nalezen.
We zijn zeer benieuwd naar reacties van buurtbewoners (en anderen) hierop. Stuur je reactie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Er is tot 9 januari 2018 de mogelijkheid om bezwaar aan te tekenen tegen het besluit. Dit is alleen mogelijk door mensen die eerder een zienswijze hebben ingediend.

Lees de documenten rond de besluitvorming op de site van Platform Participatie.
Zie ook alle documenten uit het verleden in ons eigen tunneldossier

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

Ga direct naar het
tunneldossier Paterswoldseweg

Nieuwsmail ontvangen?

Aanmelden of afmelden

Hier kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief (ongeveer 1x per kwartaal een overzicht van de gebeurtenissen), of voor onze nieuwsflitsen (meest interessante nieuwsberichten).
Uw e-mailadres wordt opgeslagen in onze database om de door u aangevinkte soorten mails te kunnen sturen. Uw e-mailadres wordt niet doorgegeven aan derden en wordt ook niet voor andere doeleinden gebruikt. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door onderaan de mail te klikken op "Afmelden van deze meldingen". Uw e-mailadres wordt dan verwijderd uit onze database.

Like ons op Facebook