Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig.

Foto aanleg tunnel

In de afgelopen weken is de aanleg van de tunnel voorvarend gestart. Van maandag 15 oktober tot maandag 28 oktober is de oude overgang weggebroken, het spoorbed opgehoogd, de rails vernieuwd en het treindek geplaatst.
Dit dag en nacht (!) doorwerken gaf voor aanwonenden behoorlijk lawaai- en lichtoverlast. Aannemer BAM heeft nog 2 dagen een rustperiode ingelast om bewoners wat nachtrust te geven.
Via internet kon de voortgang van de werkzaamheden van huis uit worden gevolgd: dit is de link naar de 3 webcams (UPDATE: de camera's zijn sinds 7 november niet meer in bedrijf, helaas).
Er is ook een filmpje te zien op Youtube waar de 2 treinvrije weken in 1 min zijn te doorlopen met "ander" geluid erbij: klik hier.
Voor fietsers (2 banen) en voetgangers ligt er nu een tijdelijke spoorwegovergang aan de Niemeyerzijde van de Paterswoldseweg. In noodgevallen mag een ambulance, brandweer en politie hier ook gebruik van maken. Voor auto's blijft de Paterswoldseweg tot december volgend jaar afgesloten.

Sinds 28 oktober rijden er weer treinen, maar de werkzaamheden gaan nog door. BAM heeft ons een weekoverzicht gestuurd van de werkzaamheden (die nu alleen overdag plaatsvinden) en de te verwachten hinder (zie hieronder). Aan onze kant betreft het vooral vrachtwagentransporten en af en toe een blokkade van de overgang. Aan de zuidkant worden ook nog damwanden ingetrild wat geluidshinder oplevert.

Meer informatie:

  • Overzicht werkzaamheden week 44werkzaamheden in week 45 
  • Via de Whatsappgroep ESGL PWW in beheer bij BAM (contact is nu Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
  • Via de Facebookpagina van het project
  • In het tunneldossier op deze website

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

Ga direct naar het
tunneldossier Paterswoldseweg

Nieuwsmail ontvangen?

Aanmelden of afmelden

Hier kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief (ongeveer 1x per kwartaal een overzicht van de gebeurtenissen), of voor onze nieuwsflitsen (meest interessante nieuwsberichten).
Uw e-mailadres wordt opgeslagen in onze database om de door u aangevinkte soorten mails te kunnen sturen. Uw e-mailadres wordt niet doorgegeven aan derden en wordt ook niet voor andere doeleinden gebruikt. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door onderaan de mail te klikken op "Afmelden van deze meldingen". Uw e-mailadres wordt dan verwijderd uit onze database.

Like ons op Facebook