Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig.

Eind november zijn er flyers bezorgd in de Badstratenbuurt met een uitnodiging om je aan te sluiten bij het Zwerfafvalteam van de Badstratenbuurt. Deze teams zijn een initiatief van de Gemeente Groningen onder de noemer 'Groningen Schoon Dankzij Mij'.

Buurtbewoner en websitebeheerder Florian (33) heeft zich ingezet voor dit initiatief. Hij vertelt:

"Het milieu beschermen vind ik dezer dagen steeds belangrijker worden. Het idee van een zwerfafvalteam sprak me gelijk aan toen ik het zag. Met dit initiatief houden we namelijk niet alleen de straten schoon maar maken we ook vaker contact met elkaar als buurtgenoten. In mijn ervaring is het enorm belangrijk om dit actief op te zoeken. Zo helpen we elkaar de wijk leefbaar te houden door te verbinden met elkaar, naast het schoonhouden van de straten en speel- en ontmoetingsplekken."

Op de website van de Gemeente Groningen vind je meer informatie.
Interesse om mee te doen? Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De Badstratenbuurt schoon dankzij jou pagina 2De Badstratenbuurt schoon dankzij jou pagina 2

"Steeds vaker zetten bewoners zich samen in voor een schone woon- en leefomgeving. De MilieuStewards bezorgen grijpers, afvalringen, afvalzakken, handschoenen, schepnetten en/of afvalzakken voor eenmalige acties. Veel van zulke initiatieven zijn tot een zwerfafvalteam uitgegroeid. Bewoners, scholieren, verenigingsleden, medewerkers van bedrijven ruimen gedurende een kalender- of schooljaar minstens een keer per maand het zwerfafval op: in de eigen straat, buurt, school- of werkomgeving, op een plein of langs een snoeproute."

Bron: https://gemeente.groningen.nl/groningen-schoon-dankzij-mij

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

Ga direct naar het
tunneldossier Paterswoldseweg

Nieuwsmail ontvangen?

Aanmelden of afmelden

Hier kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief (ongeveer 1x per kwartaal een overzicht van de gebeurtenissen), of voor onze nieuwsflitsen (meest interessante nieuwsberichten).
Uw e-mailadres wordt opgeslagen in onze database om de door u aangevinkte soorten mails te kunnen sturen. Uw e-mailadres wordt niet doorgegeven aan derden en wordt ook niet voor andere doeleinden gebruikt. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door onderaan de mail te klikken op "Afmelden van deze meldingen". Uw e-mailadres wordt dan verwijderd uit onze database.

Like ons op Facebook