Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig.

Buurtinititatief buurthulp
Beste buurtbewoners,

Einde verleden jaar heb ik (Christien) al bij verschillende van jullie op de stoep gestaan. Lijstje in de hand en benieuwd wie ik zou kunnen enthousiasmeren om mee te doen om deze toch al gezellige buurt nog leuker te maken.

Het idee is kort en simpel, krachtig het resultaat als we mee gaan doen.

Wie heeft er behoefte aan wat extra hulp of aandacht, en dat kan zijn op heel veel verschillende vlakken, bv, met boodschappen doen, invullen van formulieren online of op papier, vervoer, klusje, kopje koffie samen drinken etc

Wie dit niet zelf nodig heeft kan misschien wel een uurtje zo af en toe afstaan om de bovengenoemde daarbij te assisteren. Niets nieuws voor velen van jullie die dit al jaren doen. Er waren echt hele leuke en fijne reacties, dank jullie! Des te grotere bemoediging om hier mee door te gaan en dit met anderen te delen.

Annelies Vastenburg uit de Oosterbadstraat heeft aangegeven ook mee te willen denken en doen, zij zal t.z.t. in haar buurt verder gaan met inventariseren wie wat kan bieden/ of nodig heeft.

Uit gesprekken met andere buurt initiatieven is gebleken dat een vast telefoon nr. van een coördinator beter werkt dan berichten per Whats app versturen.

Bij deze wil ik m'n nummer beschikbaar stellen, inmiddels is er al een lijst met veel namen van mensen die zich voor allerhande dingen opgegeven hebben oa: klusjes/ boodschappen doen/ vervoer/ sociale activiteiten/ tuinieren/ medische hulpvragen/oppassen/ computer assistentie.
Voel je vrij om zelf nog onderwerpen toe te voegen.

Tot nu toe hebben we nog maar één hulp vraag gekregen.

De meeste mensen hebben een drukke baan of nog een jong gezin en niet veel tijd over. Daarom fijn om meerdere mensen te hebben, er zal niet vaak een beroep op jullie gedaan worden lijkt me.

Als Annelies of ik nog niet bij je geweest zijn, en je wilt je aanmelden voor hulp of je bent een hulpvragende. Aarzel niet, mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0652016396

En.............misschien heb je wel een goede naam voor zo'n Buren initiatief!
laat het horen.

Met vriendelijke groet,

Annelies en Christien

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

 

Nieuwsmail ontvangen?

Aanmelden of afmelden

Hier kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief (ongeveer 1x per kwartaal een overzicht van de gebeurtenissen) en/of voor onze nieuwsflitsen (melding bij nieuwe nieuwsberichten).
Uw e-mailadres wordt opgeslagen in onze database om de door u aangevinkte soorten mails te kunnen sturen. Uw e-mailadres wordt niet doorgegeven aan derden en wordt ook niet voor andere doeleinden gebruikt. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door onderaan de mail te klikken op "Afmelden van deze meldingen". Uw e-mailadres wordt dan verwijderd uit onze database.

Like ons op Facebook