Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig.

project ESGL
Aannemer BAM is druk bezig met de afwerking van het tunnelproject, zowel aan onze als aan de zuidelijke kant. Helaas is daarbij de communicatie naar omwonenden overgeslagen. Ook op de Facebookpagina van het project is geen informatie te vinden. 
Daarom publiceren we hier de informatie die afgelopen woensdag bij navragen in de tunnel Whatsapp groep is gepubliceerd door één van de omgevingsmanagers van BAM.
 
"Beste bewoner,
Op dit moment zijn we bezig met de afrondende werkzaamheden op de hoek van de COOP. Hiervoor is het noodzakelijk om de Niemeijerstraat af te sluiten. Fietsers, voetgangers en auto’s kunnen via de Badstraat. Zodra het gedeelte voor de COOP klaar is wordt het de toerit bij de Badstraat hersteld. De werkzaamheden bij de COOP zullen 3 weken in beslag nemen."
 
Nadat de redactie heeft gevraagd waarom de meldingen over werkzaamheden zijn gestopt, overigens al sinds week 45 (10 november2019), kwam de volgende toelichting:
"Dit is inderdaad niet meer opgepakt na de kerstvakantie. Momenteel zijn wij alleen nog bezig met het resterende wegenwerk. Aan de noordzijde inderdaad de komende 3 weken met het hele lastige stuk rondom COOP. Ook voor Jongerenhuisvesting zijn wij druk bezig. Vanaf week 6 zal ook het stuk voor BAT (nieuwe fietspad) verder worden afgemaakt. Week 10 is nu gepland om het laatste asfalt van de fietspaden af te maken. Dan blijft nog de slijtlagen over aan de noordzijde. Dit is weersafhankelijk en zal vermoedelijk half april worden gepland. (onder voorbehoud weer). 
Aan de zuidzijde zijn wij bezig met het aanleggen van de verlegde Koeriersterweg en daar moeten nog wat herstelwerkzaamheden aan de bestrating worden uitgevoerd. Ook zijn wij het werkterrein verder aan het opruimen. Deze week gaan bv de keten weg. De bezetting van de staf op het Projectvoorbere dus ook minimaal meer. Verder zijn wij bezig met wat restpunten. Maar ook de openstaande punten zijn ook weersafhankelijk. Tot slot moet nog eenmaal het spoor op de juiste positie gelegd en de beveiliging van de tijdelijk overweg nog spoortechnisch verwijderd. Dit zal in mei of juni worden uitgevoerd in een trein vrije  periode in het weekend. Daarbij moeten wij ook nog de oude onbewaakte overweg in de Peizerweg verwijderen en het wegdek ter plekke weer aanhelen. Dit zal ook in één van deze periodes worden uitgevoerd. "
 
Gevolgen van de werkzaamheden bij de Coop en de jongerenhuisvesting zijn: 
  • geworstel van fietsers om toch de smalle vrije strook naast de Coop te gebruiken om van en naar het station te fietsen
  • frequent autoverkeer in 2 richtingen over het fietsstrookje tussen de Niemeijerstaat en de Marwixkade en over de Marwixkade
  • veel snel fietsverkeer die als alternatief de kleinen Badstraat gebruiken
  • wildparkeren op diverse plekken (zie foto)
  • tot ca. 14 februari is de Niemeijerstraat niet toegankelijk vanaf de Paterswoldseweg
wildparkeren (25-1-20)
 
Commentaar en vragen over de werkzaamheden kunnen worden gesteld aan BAM via
  • de Whatsappgroep ESGL PWW in beheer bij BAM (mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )
  • de Facebookpagina van het project

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

 

Nieuwsmail ontvangen?

Aanmelden of afmelden

Hier kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief (ongeveer 1x per kwartaal een overzicht van de gebeurtenissen) en/of voor onze nieuwsflitsen (melding bij nieuwe nieuwsberichten).
Uw e-mailadres wordt opgeslagen in onze database om de door u aangevinkte soorten mails te kunnen sturen. Uw e-mailadres wordt niet doorgegeven aan derden en wordt ook niet voor andere doeleinden gebruikt. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door onderaan de mail te klikken op "Afmelden van deze meldingen". Uw e-mailadres wordt dan verwijderd uit onze database.

Like ons op Facebook