Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig.

AED bij de CoopSinds 24 april hangt er een AED bij Coop Lubbers aan de Paterswoldseweg. Zo'n Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen als bij iemand een hartstilstand is opgetreden. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok waarmee de pompfunctie van het hart weer op gang wordt gebracht. 
De AED bij onze Coop is geplaatst met behulp van de vakman Marcel van de firma Kuiter aan de Paterswoldseweg. Het instrument is opgeborgen in een afgesloten kast met cijfercode. 
Het apparaat is betaald met geld van statiegeld acties en van de Coop organisatie die zich verbonden voelt met de directe omgeving van de winkels. De buurtvereniging is reuze blij dat dit hulpmiddel in onze buurt dankzij Coop beschikbaar is gekomen.

 

Hoe werkt het?

AED (detail)

Wanneer er een noodsituatie is waarbij de AED gebruikt moet worden kan 112 worden gebeld die dan een noodmelding stuurt aan geregistreerde hulpverleners die op dat moment in de buurt van het slachtoffer zijn en geeft aan waar het slachtoffer is, waar de dichtstbijzijnde AED zich bevindt en wat de cijfercode is. Zij kunnen dan de AED ophalen en acute noodhulp verlenen tot een ambulance is gearriveerd. Ook een aantal medewerkers van de Coop is getraind in het gebruik van de AED en op de hoogte van de cijfercode.

Meer weten of helpen?

De burgerhulpverleners die worden gewaarschuwd bij een 112 melding van een hartstilstand zijn getraind in reanimeren en het gebruik van een AED. Wil je daar ook aan mee doen, kijk dan op de website van de Hartstichting hoe dat kan.

 

 

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

Ga direct naar het
tunneldossier Paterswoldseweg

Nieuwsmail ontvangen?

Aanmelden of afmelden

Hier kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief (ongeveer 1x per kwartaal een overzicht van de gebeurtenissen), of voor onze nieuwsflitsen (meest interessante nieuwsberichten).
Uw e-mailadres wordt opgeslagen in onze database om de door u aangevinkte soorten mails te kunnen sturen. Uw e-mailadres wordt niet doorgegeven aan derden en wordt ook niet voor andere doeleinden gebruikt. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door onderaan de mail te klikken op "Afmelden van deze meldingen". Uw e-mailadres wordt dan verwijderd uit onze database.

Like ons op Facebook