Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig.

logo bvb rob bruijgoms groenAl bijna 2 maanden zijn we ook in de Badstratenbuurt in de ban van Corona. Activiteiten van de buurtvereniging en gebruik en verhuur van het Badhuis is gestaakt. Ook de wandelclub en de buurtschoonmaakacties liggen stil, de jaarlijks ledenvergadering is afgelast. De overheid wil pas vanaf 1 september weer groepsactiviteiten toestaan zoals we die ook in het Badhuis organiseerden. 

Buurtvergadering

Buurtvergadering met beeldbellen

Omdat we niet alleen meer willen kijken wat we niet mogen doen, heeft het bestuur van de buurtvereniging de afgelopen week heel verantwoord en modern met videobellen vergaderd via Jitsi  Daar hebben we besloten na de zomer de ALV alsnog te houden desnoods via videovergaderen.
Buurthulp gaan we niet apart organiseren, maar we letten op elkaar (zoals een bekende politicus al adviseerde). Weet je niet bij wie je hulp kunt vragen bel dan een bewoner die een poster "Ik kan je helpen" achter het raam heeft hangen of neem contact op met Christien die vorig jaar al een Bureninitiatief is gestart. Bel haar (0652016396) of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Buurtwandelen

doen we even niet gezamenlijk op een zaterdagochtend 1x in de maand, maar ieder voor zich elke dag om de benen te strekken en boodschappen bij de Coop te doen. En een praatje op afstand te hebben met buurtgenoten.

Buurtrestaurants en winkels

Wat ook een heel goed idee is de buurtrestaurants en winkels te steunen die geen of veel minder omzet hebben nu ze voor gasten gesloten zijn. Vaak kan er wel worden afgehaald. Dat is makkelijk en lekker. Dus ga langs bij cafétaria Ons Moeke, eetcafé de Kornuiten, pizzeria La Trattoria, Chinees Ou Hai, cafétaria De Zeeheld en eetcafé van de Markt. Ook een lekker ijsje van Bij de Sluis is weer mogelijk. Bestellen bij pizzeria Rimini of pizzeria Castello kan ook. Wil je zelf koken dan koop je bij de Coop, Rania of slager Heuker je ingrediënten en ben je zelf een keukenprinses.

Culturele activiteiten

We kunnen even niet naar concert of theater. Maar in onze buurt zijn ook veel mensen die in staat zijn een mooi stukje muziek te maken, een gedicht of verhaal te vertellen of iets anders met de Badstratenbuurt te delen. Hierbij een oproep om daar een filmpje te maken en te sturen aan de redactie. We gaan dan proberen om een leuk programma samen te voegen, misschien wordt het wel een serie Badstraten Buurt Cultuur (BBC).
Hoe we het gaan uitzenden hoor je nog, eerst graag jullie ideeën/filmpjes. Stuur ze naar Redactie Badstratenbuurt.

 

 

 

 

 

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

Ga direct naar het
tunneldossier Paterswoldseweg

Nieuwsmail ontvangen?

Aanmelden of afmelden

Hier kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief (ongeveer 1x per kwartaal een overzicht van de gebeurtenissen), of voor onze nieuwsflitsen (meest interessante nieuwsberichten).
Uw e-mailadres wordt opgeslagen in onze database om de door u aangevinkte soorten mails te kunnen sturen. Uw e-mailadres wordt niet doorgegeven aan derden en wordt ook niet voor andere doeleinden gebruikt. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door onderaan de mail te klikken op "Afmelden van deze meldingen". Uw e-mailadres wordt dan verwijderd uit onze database.

Like ons op Facebook