Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig.

Drafbaan als evenemententerreinDe gemeenteraad heeft op 9 september besloten dat de gemeente de Drafbaan verder mag ontwikkelen als evenemententerrein. Omwonenden weten niet goed wat dit voor hen betekent. De gemeente stuurt in oktober een brief om bewoners te informeren over zaken als hoeveelheid evenementen, geluidsniveau en bezoekersaantallen. De vastgestelde kaders hiervoor zijn geformuleerd in het evenementenbeleid en het bestemmingsplan.

Daarnaast zoekt de gemeente inwoners die mee willen denken over duurzaamheid, verkeer, inrichting van het terrein, maar ook het hanteren van mogelijke overlast. Want het gemeentebestuur wil de drafbaan verder ontwikkelen tot het groenste evenemententerrein van Nederland. Ook zijn we benieuwd naar ideeën over andere evenementen die, naast bijvoorbeeld concerten, binnen de vastgestelde kaders op de drafbaan georganiseerd zouden kunnen worden. Wil je meedenken, heb je ideeën? Stuur een mail naar projectsecretaris Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het verder ontwikkelen van de drafbaan als evenemententerrein valt samen met de herijking van de visie op het Stadspark en de herinrichting van de Parkweg. Ook hierbij worden omwonenden betrokken. Heb je vragen? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., projectleider Drafbaan.

(Informatie van de gemeente)
UPDATE: er is ook een website van omwonenden die zich zorgen maken over de mogelijke overlast en de aantasting van het groen in het Stadspark. Dit is de actiegroep Stadspark Natuurlijk! 
Zie https://stadsparknatuurlijkgroningen.wordpress.com/

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

Ga direct naar het
tunneldossier Paterswoldseweg

Nieuwsmail ontvangen?

Aanmelden of afmelden

Hier kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief (ongeveer 1x per kwartaal een overzicht van de gebeurtenissen), of voor onze nieuwsflitsen (meest interessante nieuwsberichten).
Uw e-mailadres wordt opgeslagen in onze database om de door u aangevinkte soorten mails te kunnen sturen. Uw e-mailadres wordt niet doorgegeven aan derden en wordt ook niet voor andere doeleinden gebruikt. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door onderaan de mail te klikken op "Afmelden van deze meldingen". Uw e-mailadres wordt dan verwijderd uit onze database.

Like ons op Facebook