Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig.

vuurwerkverbodEind december breekt jaarlijks het vuurwerkfestijn los, meestal al vanaf de Kerst tot het hoogtepunt in de nacht van Oud en Nieuw.
Lang niet iedereen is daar blij mee vanwege geluidshinder, last van de luchtwegen, onrust voor kinderen en huisdieren, schade aan je huis, persoonlijk letsel enz. Vanwege de belasting van ziekenhuizen heeft de overheid dit jaar besloten tot een algemeen vuurwerkverbod.
Dat wil zeggen dat het kopen en afsteken van vuurwerk dit jaar niet is toegestaan. Ook het afsteken van carbid is binnen de gemeente Groningen niet toegestaan.
Wat mag er wel?
Het is wel toegestaan om categorie 1 vuurwerk af te steken. Dat is het zogenaamde fop- en schertsvuurwerk. Voorbeelden zijn: sterretjes, knalerwten, trektouwtjes, Bengaals vuur, Bengaalse lucifers, fonteinen voor gebruik binnenshuis en buitenshuis, kerstcrackers, confettibommen, knetterballen, Bengaalse fakkels, grondbloemen en grondtollen.
Ook hiervoor geldt dat dit afsteken niet zonder gevaar is. Gebruik een aansteeklont, draag een vuurwerkbril en houd afstand. Gooi het vuurwerk niet in de richting van mensen en dieren en steek het niet af in de buurt van spelende kinderen.
Dit jaar kent daarmee hopelijk een rustig einde met als voordeel dat er geen ziekenhuisopnames vanwege oog-, oor- of handletsel nodig zullen zijn.

Lees er meer over op de websites van de gemeente Groningen en van de rijksoverheid.

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

Ga direct naar het
tunneldossier Paterswoldseweg

Nieuwsmail ontvangen?

Aanmelden of afmelden

Hier kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief (ongeveer 1x per kwartaal een overzicht van de gebeurtenissen), of voor onze nieuwsflitsen (meest interessante nieuwsberichten).
Uw e-mailadres wordt opgeslagen in onze database om de door u aangevinkte soorten mails te kunnen sturen. Uw e-mailadres wordt niet doorgegeven aan derden en wordt ook niet voor andere doeleinden gebruikt. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door onderaan de mail te klikken op "Afmelden van deze meldingen". Uw e-mailadres wordt dan verwijderd uit onze database.

Like ons op Facebook