Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig.

menorah zwIn onze buurt woonden ook voor de Tweede Wereldoorlog verschillende bewoners van Joodse komaf. Vorig jaar kwam dat al naar voren toen er voor Westerbadstraat 31 twee Stolpersteine zijn geplaatst voor moeder en dochter Godfried. Helaas kon daar vanwege Corona geen publieke ceremonie worden gehouden, misschien kan dat nog op een later moment.
Op de website gaan we aan deze bewoners en hun trieste lot aandacht besteden. Via de Facebookgroep Joodse slachtoffers Zeeheldenbuurt zijn een aantal vrijwilligers bezig in kaart te brengen in welke huizen in de Zeeheldenbuurt en de Badstratenbuurt Joodse mensen woonden, wat hun beroepen waren, hoe de gezinnen zijn samengesteld en hoe ze, veelal na razzia's in 1943 zijn weggevoerd naar concentratiekampen met dodelijke afloop.
Als eerste gezin in de Badstratenbuurt is nu het verhaal op deze website geplaatst over het gezin van Emanuel en Heintje Blok, die op Marwixstraat 12A hebben gewoond. Het verhaal is in de geschiedenisrubriek te lezen.

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

Ga direct naar het
tunneldossier Paterswoldseweg

Nieuwsmail ontvangen?

Aanmelden of afmelden

Hier kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief (ongeveer 1x per kwartaal een overzicht van de gebeurtenissen), of voor onze nieuwsflitsen (meest interessante nieuwsberichten).
Uw e-mailadres wordt opgeslagen in onze database om de door u aangevinkte soorten mails te kunnen sturen. Uw e-mailadres wordt niet doorgegeven aan derden en wordt ook niet voor andere doeleinden gebruikt. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door onderaan de mail te klikken op "Afmelden van deze meldingen". Uw e-mailadres wordt dan verwijderd uit onze database.

Like ons op Facebook