Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig.

stempotloodDe afgelopen week waren er verkiezingen voor de Tweede Kamer. Helaas konden we vanwege Corona niet stemmen in het Badhuis, daarom hanteren we (hopelijk alleen voor deze keer) als "buurtuitslag" de resultaten van het stembureau in de Groninger Archieven.
Het is aardig om te zien hoe de uitslag hier afwijkt van de gemeentelijke en landelijke uitslagen (beide nog voorlopig).
Deze keer zijn er de volgende opvallende punten:

  • Het aantal stemmen in het alternatieve stembureau in de Groninger Archieven was veel lager dan gebruikelijk in het Badhuis (bijna 50%). Mogelijk hebben senioren per brief gestemd en/of zijn er mensen die het advies hebben gekregen naar een ander stembureau te gaan.
  • De landelijke winnaar VVD kreeg hier bijna de helft minder stemmen dan in 2017, D66 wer hier nog iest groter dan ze al was.
  • De PvdA groeide hier tegen de landelijke trend in.
  • Forum voor Democratie won ook in onze buurt, maar minder dan landelijk

Bekijk hier de volledige uitslag en vergelijking in een pdf bestand.

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

Ga direct naar het
tunneldossier Paterswoldseweg

Nieuwsmail ontvangen?

Aanmelden of afmelden

Hier kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief (ongeveer 1x per kwartaal een overzicht van de gebeurtenissen), of voor onze nieuwsflitsen (meest interessante nieuwsberichten).
Uw e-mailadres wordt opgeslagen in onze database om de door u aangevinkte soorten mails te kunnen sturen. Uw e-mailadres wordt niet doorgegeven aan derden en wordt ook niet voor andere doeleinden gebruikt. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door onderaan de mail te klikken op "Afmelden van deze meldingen". Uw e-mailadres wordt dan verwijderd uit onze database.

Like ons op Facebook