Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig.

Beeld vrouw met vissen terugZe is er weer! Het beeld "vrouw met vissen" is terug in de Badstratenbuurt.

Voor wie het niet weet: in de jaren dertig van de vorige eeuw stond er in de toenmalige gemeentelijke bad- en zweminrichting een beeld gemaakt door de kunstenaar Bas (Sebastiaan) Galis. Toen het zwembad sloot midden jaren vijftig is het terrein en het beeld aangekocht door Niemeyer. De tabaksfabriek plaatste hier twee grote opslagloodsen en na de terugkoop door de gemeente kwamen er woningen en kreeg Niemeyer er een parkeerplaats en hun kantoor.
Het beeld werd door directeur Niemeyer geschonken aan de tuinvereniging Piccardthof waar deze dame op verschillende plekken stond opgesteld. De laatste jaren was er geen goede plek meer en verviel het beeld in slechte staat. De buurtvereniging heeft contact gezocht met het bestuur van de tuinvereniging en die waren bereid het beeld weer terug te schenken aan onze buurt. Vanwege de slechte staat hebben we hulp gezocht voor de verhuizing en mogelijke restauratie bij woningbouwvereniging Nijestee. Die vond de terugplaatsing van het beeld een mooi initiatief en heeft de verhuizing van het beeld georganiseerd.
Op donderdag 25 maart is door verhuisbedrijf Mast het beeld opgehaald bij de Piccardthof en binnen in het Badhuis geplaatst. Nijestee gaat nu kijken of het beeld kan worden gerestaureerd, ze heeft nl. een arm verloren en is op verschillende plekken gescheurd.


Voor nu zijn we blij dat het beeld weer terug in de buurt is. Veel dank aan het bestuur van de Piccardthof voor de gift, aan Nijestee voor de ondersteuning van deze verhuizing en aan de mannen van Mast en de tuinmannen van de Piccardthof voor het zorgzame transport.

Hierboven een foto van het moment dat het beeld over de drempel van het Badhuis wordt gereden. Op ons Youtubekanaal vind je een filmpje over de verhuizing, zie https://youtu.be/I4x4hK-gg98.
Hieronder een foto waarop het beeld (met moeite, klik voor een vergroting) is te zien zoals het in het zwembad heeft gestaan begin jaren 50 (Foto van de Groninger Archieven, NL-GnGRA_1785_307.

beeld in het zwembad

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

Ga direct naar het
tunneldossier Paterswoldseweg

Nieuwsmail ontvangen?

Aanmelden of afmelden

Hier kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief (ongeveer 1x per kwartaal een overzicht van de gebeurtenissen), of voor onze nieuwsflitsen (meest interessante nieuwsberichten).
Uw e-mailadres wordt opgeslagen in onze database om de door u aangevinkte soorten mails te kunnen sturen. Uw e-mailadres wordt niet doorgegeven aan derden en wordt ook niet voor andere doeleinden gebruikt. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door onderaan de mail te klikken op "Afmelden van deze meldingen". Uw e-mailadres wordt dan verwijderd uit onze database.

Like ons op Facebook