Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig.

eetbare_stadSinds januari 2011 vindt er regelmatig overleg plaats tussen diverse buurtgenoten, leden van het bestuur en de heer L. Stiekema van de gemeente Groningen, om het plan uit te werken van onze groene en gezellige badstratenbuurt ook een eetbare buurt te maken.

Het plan
Het aanplanten van vruchten- en notenbomen (met een voorkeur voor Oud Hollandse / Groningse rassen) en bessenstruiken op stukjes gemeentegroen in onze wijk. Ook willen we graag de boomspiegels vergroten en beplanten aan het Badhuisplein. Hiervoor vragen we subsidie aan bij GoedIdee+  (vanaf 2009 krijgt de gemeente Groningen jaarlijks extra geld van het Ministerie van WWI om de leefbaarheid in wijken en buurten te vergroten).

Waarom
Omdat het leuk is om op zonnige dagen met de minituintjes bezig te zijn, vogels, vlinders en insecten te lokken en onze buurt een nog meer kind- en milieuvriendelijke uitstraling te geven. Voor kinderen is het leuk en leerzaam te zien hoe voedsel dicht bij huis kan groeien en ze kunnen zelf helpen met het oogsten en verwerken ervan: na verloop van tijd kunnen we letterlijk de vruchten plukken van onze inspanningen!

Onderhoud (zoals snoeien en valfruit ruimen)
De initiatiefnemers hebben zich verantwoordelijk gesteld voor het onderhoud (snoeien, opruimen valfruit e.d.) samen met de gemeente Groningen: Mevr. D. Smit (Kleine Badstraat, Dhr. H. Hagenouw (Badhuis), Mevr. L. Wijnroks (Badhuis).

Participatie
Het idee om onze wijk groener en ‘eetbaar’ te maken wordt al breed gedragen. Hieronder treft u de namen van enkele van deze buurtbewoners:

Yvonne ten Hoeve, Badhuisplein
Hanneke Scheffers, Oosterbadstraat
Rob Hennekens, Marwixstraat
Reina Engelage, Westerbadstraat
Dinie Kelholt, Oosterbadstraat
Adelheid Vos, Eelderstraat
Theo Siderius, Oosterbadstraat
Duurke Bijleveld, Kleine Badstraat
Jacky Meester, Westerbadstraat
Annelies Vastenburg, Oosterbadstraat
Maaike Scheffer, Oosterbadstraat

Plattegrond
Op de deze plattegrond kun u zien waar de bomen en struiken zijn gepland:
-    2 echte peren i.p.v. de twee sierperen (hoek Marwixstraat / Kleine Badstaat)
-    vergrote boomspiegels Badhuisplein
-    bessenstruiken westkant van het Badhuisplein (tussen het gemeentegroen)
-    fruitboom (nog nader te bepalen) op de ‘driehoek’ Marwixkade
-    een walnoot in de hoek van het veld (Badhuisplein)


Heeft u nog vragen en/of opmerkingen?
Mail dan naar Daan Smit (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of naar
Laurens Stiekema van Stadsbeheer (T 050-3678910 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

Ga direct naar het
tunneldossier Paterswoldseweg

Nieuwsmail ontvangen?

Aanmelden of afmelden

Hier kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief (ongeveer 1x per kwartaal een overzicht van de gebeurtenissen), of voor onze nieuwsflitsen (meest interessante nieuwsberichten).
Uw e-mailadres wordt opgeslagen in onze database om de door u aangevinkte soorten mails te kunnen sturen. Uw e-mailadres wordt niet doorgegeven aan derden en wordt ook niet voor andere doeleinden gebruikt. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door onderaan de mail te klikken op "Afmelden van deze meldingen". Uw e-mailadres wordt dan verwijderd uit onze database.

Like ons op Facebook