Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig.

Joodse kandelaarEr is een nieuw verhaal over het Joodse gezin van Dam in de rubriek buurtgeschiedenis geplaatst. Het gezin is in mei 1940 aan de Paterswoldseweg komen wonen, in het bovenhuis nummer 8A. Ook een broer en zus van beide ouders Hartog Benjamin van Dam en Keetje Swartenberg kwamen hier wonen. Binnen een jaar verhuisden ze al weer en kort daarop werden ze weggevoerd en eindigden hun levens in een concentratiekamp.
Hartog Benjamin van Dam werd 51 jaar, zijn vrouw Keetje Swartenberg 53 jaar, hun dochters Elizabeth Henriette 18 jaar, Henny Rozetta 17 jaar en Henriëtte Hendrina 14 jaar. Broer Aron Benjamin van Dam werd 50 jaar, zus Mietje Swartenberg werd 58 jaar.

Lees hier het hele verhaal.

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

Ga direct naar het
tunneldossier Paterswoldseweg

Nieuwsmail ontvangen?

Aanmelden of afmelden

Hier kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief (ongeveer 1x per kwartaal een overzicht van de gebeurtenissen), of voor onze nieuwsflitsen (meest interessante nieuwsberichten).
Uw e-mailadres wordt opgeslagen in onze database om de door u aangevinkte soorten mails te kunnen sturen. Uw e-mailadres wordt niet doorgegeven aan derden en wordt ook niet voor andere doeleinden gebruikt. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door onderaan de mail te klikken op "Afmelden van deze meldingen". Uw e-mailadres wordt dan verwijderd uit onze database.

Like ons op Facebook