Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig.

diverse bomen geordendEr is voortgang in de pogingen verloren gegane bomen in onze buurt terug te krijgen. Dat wil zeggen dat de gemeente de opengevallen plekken van nieuw groen wil gaan voorzien. Helaas kunnen er geen nieuwe bomen worden teruggeplaatst omdat die vanwege nieuwe inzichten dan te dicht bij de aanwezige kabels en leidingen liggen (Zie de kaart met aanwezige leidingen). De gemeente wil daarom de lege plekken eerst voorzien van groen met krentenbomen. Die wortelen minder diep en kunnen als struik best boomachtig worden. Ze hebben een mooie bloeiwijze en zijn aantrekkelijk voor vogels. Zie de brief die de stadsdeelbeheerder Mirjam van der Feen hierover heeft gestuurd. Haar voorstel heeft de buurtvereniging besproken met de aanwonenden die ermee instemden.
In een later stadium als vervanging van alle bomen aan de orde komt wil de gemeente bekijken of bomen en fietsparkeerplekken gecombineerd kunnen worden.

De gemeente heeft verder recent de driehoek bij de Marwixkade/Marwixhof van tuingrond voorzien en hierin zijn/komen diverse groene planten en kruiden. Ook de grasbeplanting langs het kanaal krijgt een mengsel ingezaaid met onder meer leeuwentand, margriet, brunel, klein streepzaad, smalle weegbree, kruipende boterbloem, schapenzuring en rode en witte klaver. Het nu aangebrachet zand is daarvoor de aanzet, het wordt echt groen en kleurig.

Lees meer:

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

 

Nieuwsmail ontvangen?

Aanmelden of afmelden

Hier kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief (ongeveer 1x per kwartaal een overzicht van de gebeurtenissen) en/of voor onze nieuwsflitsen (melding bij nieuwe nieuwsberichten).
Uw e-mailadres wordt opgeslagen in onze database om de door u aangevinkte soorten mails te kunnen sturen. Uw e-mailadres wordt niet doorgegeven aan derden en wordt ook niet voor andere doeleinden gebruikt. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door onderaan de mail te klikken op "Afmelden van deze meldingen". Uw e-mailadres wordt dan verwijderd uit onze database.

Like ons op Facebook