Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig.

Portret Jeanne Godfried (bron joodsmonument.nl)In de Westerbadstraat heeft op nr. 31 van 1923 tot 1943 het Joodse gezin Godfried gewoond, waarvan de moeder Judit Kanstein en dochter Jeanne Godfried in de Tweede Wereldoorlog via Westerbork zijn weggevoerd en omgebracht in een concentratiekamp. Fred Menko, neef van Jeanne, schreef hier eerder op deze website al een familieverhaal over (lees het hier).

Nu is er ook een verhaal gepubliceerd over de rol die Jeanne speelde in de ontwikkeling van de zwakzinnigenzorg door buurtbewoner Joost. Het verhaal is recent verschenen op het weblog van de Badhuisschrijvers.
Via deze link kun je het bijzondere verhaal lezen met als titel “Omdat in hun donker geen lichtstraaltje viel”, Een verhaal achter de Stolpersteine in de Groningse Westerbadstraat.

Auteur en buurtbewoner Joost Demmink is lid van de schrijversclub De Badhuisschrijvers, voor meer zie hun weblog https://badhuisschrijvers.wordpress.com/.

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

 

Nieuwsmail ontvangen?

Aanmelden of afmelden

Hier kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief (ongeveer 1x per kwartaal een overzicht van de gebeurtenissen) en/of voor onze nieuwsflitsen (melding bij nieuwe nieuwsberichten).
Uw e-mailadres wordt opgeslagen in onze database om de door u aangevinkte soorten mails te kunnen sturen. Uw e-mailadres wordt niet doorgegeven aan derden en wordt ook niet voor andere doeleinden gebruikt. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door onderaan de mail te klikken op "Afmelden van deze meldingen". Uw e-mailadres wordt dan verwijderd uit onze database.

Like ons op Facebook