Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig.

aankondiging lezing fred menko Aanstaande vrijdag geeft Fred Menko een lezing over zijn boek "Veertien Kinderen, De oorlogsgeschiedenis van mijn joodse familie".
Hij beschrijft hierin de geschiedenis en het trieste einde van een groot deel van zijn Joodse familie die in de Tweede Werreldoorlog zijn omgebracht.
Zijn grootmoeder Henderika Godfried was een dochter van Samson Godfried en Judith Kanstein die jarenlang (1924-1943) in de Westerbadstraat woonden met hun jongste dochter Jeanne. Voor moeder en dochter, die beide via Westerbork zijn weggevoerd en omkwamen in een concentratiekamp, zijn in 2020 2 Stolpersteine geplaatst voor hun voormalige woonhuis nr. 31, vader Samson is in 1940 een natuurlijke dood gestorven.
Fred Menko zal in zijn lezing speciaal aandacht geven aan de Groningse tak van de familie.

De lezing wordt gehouden in boekhandel van der Velde aan de Grote Markt en begint vrijdag 29 april om 15 uur.

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

 

Nieuwsmail ontvangen?

Aanmelden of afmelden

Hier kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief (ongeveer 1x per kwartaal een overzicht van de gebeurtenissen) en/of voor onze nieuwsflitsen (melding bij nieuwe nieuwsberichten).
Uw e-mailadres wordt opgeslagen in onze database om de door u aangevinkte soorten mails te kunnen sturen. Uw e-mailadres wordt niet doorgegeven aan derden en wordt ook niet voor andere doeleinden gebruikt. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door onderaan de mail te klikken op "Afmelden van deze meldingen". Uw e-mailadres wordt dan verwijderd uit onze database.

Like ons op Facebook