Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig.

Portretfoto Roelof Ruiter (www.oorlogsgravenstichting.nl)Vandaag is het 4 mei, de Nationale Dodenherdenking. We staan dan stil bij alle slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog.
Ook in onze Badstratenbuurt zijn in die oorlogsjaren meerdere mensen omgekomen vanwege hun ras of overtuiging. Over Roelof Ruiter is nu een stuk geplaatst op de website om deze buurtbewoner te gedenken. Hij woonde in de Kleine Badstraat op nummer 7A met zijn vrouw en zoon. Eind 1944 werd bij een inval in zijn huis een illegale drukkerij van de Waarheid aangetroffen waarop hij werd gearresteerd. Hij is naar het concentratiekamp Neuengamme afgevoerd en daar omgekomen. Lees het hele verhaal hier.

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

 

Nieuwsmail ontvangen?

Aanmelden of afmelden

Hier kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief (ongeveer 1x per kwartaal een overzicht van de gebeurtenissen) en/of voor onze nieuwsflitsen (melding bij nieuwe nieuwsberichten).
Uw e-mailadres wordt opgeslagen in onze database om de door u aangevinkte soorten mails te kunnen sturen. Uw e-mailadres wordt niet doorgegeven aan derden en wordt ook niet voor andere doeleinden gebruikt. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door onderaan de mail te klikken op "Afmelden van deze meldingen". Uw e-mailadres wordt dan verwijderd uit onze database.

Like ons op Facebook