Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig.

wattkratDe komende drie zaterdagen kunt u uw oude electrische apparaten extra makkelijk inleveren bij de Milieudienst. Dat kan op 14 plaatsen verspreid over de stad, voor onze buurt is het winkelcentrum Overwinningsplein het meest dichtbij.

Lokatie: winkelcentrum Overwinningsplein
Datum + tijden: 8, 15 en 22 oktober van 9:00 tot 14:00

 

Als dank krijgt elke inbrenger een zogenaamde "wattkrat" (zie plaatje), waarin afval thuis alvast gescheiden kan worden bewaard. In de krat zit ook een placemat met informatie over verschillende soorten afval en hoe en waar die kunnen worden ingeleverd.  
PERSBERICHT
Op 8, 15 en 22 oktober kunnen stadjers op 14 locaties apparaten inleveren.

Grote inleveractie afgedankte elektrische en elektronische apparaten in Stad


Op drie zaterdagen in oktober kunnen stadjers op veertien locaties verspreid over de stad afgedankte elektrische en elektronische apparaten inleveren. De gemeentelijke Milieudienst organiseert deze actie. Daarmee wil de gemeente stadjers de mogelijkheid geven om deze vaak vergeten afvalsoort op een eenvoudige manier in te leveren. En meteen aandacht vragen voor het gescheiden inleveren van andere afvalsoorten.

Op 8, 15 en 22 oktober staan bij veertien winkelcentra of supermarkten inleverpunten van de gemeente. Iedereen kan hier kleine afgedankte elektrische of elektronische apparaten inleveren. Zeg maar alle ongebruikte apparaten met een stekker of een batterij die in een boodschappentas passen. In ruil voor de apparaten ontvangen bezoekers het Wattkrat. Dit is een handig verzamelkrat om elektrische apparaten of andere afvalsoorten zoals glas of papier in te verzamelen. Dat maakt het makkelijker om afval gescheiden in te leveren. Het krat zelf is natuurlijk ook van 100% gerecycled materiaal gemaakt.

Door afval gescheiden in te leveren kunnen veel grondstoffen worden hergebruikt en gaan we goed om met het milieu.
In de gemeente Groningen wordt al heel bewust met afval omgegaan. In de komende jaren wil de gemeente dit nog beter doen en doet daarvoor een beroep op de stadjers. Daarom is elk Wattkrat voorzien van een placemet met informatie over alle verschillende afvalstromen en de inlevermogelijkheden per afvalstroom.

Inzamellocaties
Inleveren van elektrische en elektronische apparaten kan op 8, 15 en 22 oktober tussen 9.00 en 14.00 uur op de volgende locaties:

• Winkelcentrum Beren aan de Korreweg;
• Albert Heijn Floresstraat;
• C1000 aan het Linnaeusplein;
• Albert Heijn Rijksweg;
• Winkelplein Selwerd;
• Winkelcentrum Paddepoel;
• Albert Heijn Zuiderweg;
• Winkelcentrum Overwinningsplein;
• Winkelcentrum Van Lenneplaan (De Wijert);
• Winkelcentrum Helpman Helperplein;
• Coop supermarkt Meeuwerderweg;
• Winkelcentrum Lewenborg;
• Winkelcentrum Beijum;
• Winkelcentrum Vinkhuizen.

Samenwerking werkpro
Voor de uitvoering van de inzamelactie werkt de gemeente samen met Werkpro. Mensen die op afstand staan van de arbeidsmarkt zorgen voor bezetting van de inzamelpunten. Met deze aanpak kiest de gemeente bewust voor een bijdrage aan haar maatschappelije verantwoordelijkheid.


Wecycle
De inleveractie wordt mogelijk gemaakt door Wecycle. Deze organisatie organiseert de inzameling en hergebruik van elektrische en elektronische apparaten. Wecycle werkt hiervoor samen met gemeenten, kringloopbedrijven, de detailhandel, het onderwijs, clubs & verenigingen en consumenten. Wecycle zorgt in opdracht van producenten en importeurs voor verantwoorde inzameling, garandeert recycling met een hoog milieurendement en rapporteert hierover aan de overheid.

Meer informatie over de inzamelactie: www.groningen.nl/elektra

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

Ga direct naar het
tunneldossier Paterswoldseweg

Nieuwsmail ontvangen?

Aanmelden of afmelden

Hier kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief (ongeveer 1x per kwartaal een overzicht van de gebeurtenissen), of voor onze nieuwsflitsen (meest interessante nieuwsberichten).
Uw e-mailadres wordt opgeslagen in onze database om de door u aangevinkte soorten mails te kunnen sturen. Uw e-mailadres wordt niet doorgegeven aan derden en wordt ook niet voor andere doeleinden gebruikt. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door onderaan de mail te klikken op "Afmelden van deze meldingen". Uw e-mailadres wordt dan verwijderd uit onze database.

Like ons op Facebook