Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig.

screenbean_hond_uitlaten

Honden in de stad levert altijd enerverende discussies. Met het gemeentelijke hondenbeleid zoals dat in 2010 is ingevoerd zijn een aantal zaken duidelijk geworden voor hondeneigenaren en andere bewoners in Stad.

Een belangrijk besluit daarbij was het aanwijzen van hondenuitlaat- en uitrengebieden.  Daarover is op verschillende plekken discussie ontstaan waarop enkele lokaties per 2 september zijn aagepast.
Voor onze buurt is er niets gewijzigd.
Op donderdag 15 december a.s. is er aan het Stationsplein 9 een inspraakavond over de ingediende bezwaren tegen de aanpassingen voor bezwaarmakers en belangstellenden.

 

Achtergrondinformatie
De gemeente heeft in 2010 haar hondenbeleid aangepast. 
Kortweg komt dat neer op:

  • De hond is overal aan de lijn, behalve in de uitrengebieden.
  • Hondenpoep moet overal worden opgeruimd, behalve in de hondenuitlaat- en uitrengebieden en in de goot naast een hogergelegen trottoir.
  • Iedereen die met de hond wandelt heeft een opruimmiddel mee, bijvoorbeeld een zakje of een schepje. Op het niet naleven van de regels staan boetes.
Na de invoering zijn de ervaringen met de aangewezen uitlaat- en uitrengebieden geëvalueerd mede naar aanleiding van bezwaren en klachten van Stadjers. Daarbij zijn voor onze buurt geen wijzigingen doorgevoerd: de grasstroken langs beide zijden van het Noord-Willemskanaal zijn uitlaat en rengebied voor honden (Zie de kaart )

Hondenvrienden
Dit najaar wordt een algemene evaluatie gehouden van het hondenbeleid in de gemeente Groningen. Bewonersorganisaties wordt om hun standpunt gevraagd, en worden gesprekken georganiseerd met de onlangs opgerichte vereniging Hondenvrienden en de handhavingservaringen worden op een rij gezet. Het streven is de brede evaluatie af te ronden voor 1 januari 2012.

Alle informatie over het gemeentelijke beleid inzake honden vind u hier

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

Ga direct naar het
tunneldossier Paterswoldseweg

Nieuwsmail ontvangen?

Aanmelden of afmelden

Hier kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief (ongeveer 1x per kwartaal een overzicht van de gebeurtenissen), of voor onze nieuwsflitsen (meest interessante nieuwsberichten).
Uw e-mailadres wordt opgeslagen in onze database om de door u aangevinkte soorten mails te kunnen sturen. Uw e-mailadres wordt niet doorgegeven aan derden en wordt ook niet voor andere doeleinden gebruikt. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door onderaan de mail te klikken op "Afmelden van deze meldingen". Uw e-mailadres wordt dan verwijderd uit onze database.

Like ons op Facebook