Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig.

Restauratie beeld Bas Galis gaat door

Beeld vrouw met 2 dolfijnen (Bas Galis)De acties om de financiering van de restauratie van het beeld van Bas Galis rond te krijgen zijn succesvol.
De steunbijdragen op de bankrekening van de buurtvereniging samen met de opbrengst van de sponsormiddag hebben inmiddels het streefbedrag van €1000,- opgeleverd ! Met een toegekende restauratiesubsidie van de gemeente Groningen en een forse steunbedrage van Nijestee (in het kader van Pimp je plek) is daarmee voldoende zekerheid dat we de restauratie kunnen betalen.
Daarom heeft de buurtvereniging nu aan de restaurateur, de firma Cor Buist de opdracht tot restauratie kunnen geven. We hopen dat het beeld vrouw met 2 dolfijnen over afzienbare tijd weer in de buurt een plek zal krijgen.

Omdat er voor de plaatsing mogelijk nog extra kosten kunnen komen zijn we blij dat de statiegeldactie die bij de Coop loopt (schenk het statiegeld van je ingeleverde flessen aan de restauratie en de Coop verdubbelt de opbrengst) nog doorloopt zodat we daarmee onverwachte kosten kunnen dekken. Ook de steunpagina houden we daarom nog even in de lucht.

Alle buurtbewoners,winkeliers, bedrijven en andere gulle gevers enorm bedankt voor jullie bijdragen!

Zomerafsluiting zuidelijke ringweg (N7 en A28)

Groningen BereikbaarVoor wie de komende weken met de auto weg wil:

De zuidelijke ringweg (N7) is in de zomer zeven weken in beide richtingen afgesloten tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne.
De noordbaan, voor het verkeer richting Drachten en Assen, is dicht van vrijdag 8 juli tot maandag 29 augustus. De zuidbaan, voor het verkeer richting Hoogezand, wordt afgesloten van maandag 11 juli tot vrijdag 26 augustus. Het verkeer wordt omgeleid via de overige ringwegen en via de Europaweg.

Ook op de A28 (Groningen - Assen) is er in dezelfde periode verkeershinder op het deel A28 tussen het Julianaplein en Groningen-Zuid.
Tijdens deze periode (maandag 11 juli t/m vrijdag 26 augustus) zijn de op- en afritten bij Groningen-Zuid, de afrit Groningen-Centrum en één rijstrook richting Groningen afgesloten. Tijdens twee weekenden (8-11 juli en 26-29 augustus) is de A28 volledig dicht, in beide richtingen.


Bekijk voor meer informatie: www.groningenbereikbaar.nl/zomer2022

Verslag van de kinderkledingruilbeurs

Beste badstratenbuurtgenoten,

Zaterdag 25 en zondag 26 juni was de kinderkledingruilbeurs! Op zaterdag zijn er veel kinderkledingstukken ingebracht, ook van buiten de buurt. Wat fijn dat men elkaar zo gevonden heeft. Op zondag heeft iedereen wat leuks uit kunnen zoeken en wat overbleef is naar de kraambank en de kringloop gegaan! Bedankt iedereen!
Voor mij was dit de laatste keer in de buurt (wij verhuizen 16 juli naar Zwitserland), maar wie weet pakt iemand anders dit nog een keertje op!

Groetjes Maike

Impressie van de kinderkledingruilbeurs

 

 

Mooie opbrengst sponsormiddag !

Collage sponsormiddag beeld restauratieDe sponsormiddag heeft €342 opgebracht !

Dank aan alle winkeliers (supermarkt Coop Lubbers, café Ons Moeke, Fietsenzaak De Twee Wielen, IJzerwaren Smit (v/h Kuiter), kapsalon Onnes, bloemist Zijlstra en sup/ijssalon Bij de Sluis) voor hun bijdragen aan consumpties en prijsjes, aan alle bezoekers voor hun aankopen en aanwezigheid. En de taartenbakkers, mocktailshaker en kinderschminker voor hun werk. 👏❤️

We hadden pech met Corona besmettingen in de organisatie en bij de band Koi 😨, maar zijn heel blij met het resultaat.

Sponsormiddag restauratie beeld Vrouw met twee dolfijnen

Beeld vrouw met 2 dolfijnenZaterdagmiddag is het zover !!

We houden een sponsormiddag voor de restauratie van het beeld.

Wanneer: zaterdag 2 juli van 14 - 18 uur
Voor wie: alle bewoners van de Badstratenbuurt en anderen
Waar:      op het Badhuisplein

Lees op de poster (link) wat er is te doen.

Eet en drink, luister naar muziek, laat je schminken of fotograferen enz.

Er is een loterij waarbij mooie prijzen zijn te winnen.

Let op: we willen geld binnen halen, dus (bijna) alles moet betaald worden.
Je kunt pinnen of contant betalen.

 

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

 

Nieuwsmail ontvangen?

Aanmelden of afmelden

Hier kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief (ongeveer 1x per kwartaal een overzicht van de gebeurtenissen) en/of voor onze nieuwsflitsen (melding bij nieuwe nieuwsberichten).
Uw e-mailadres wordt opgeslagen in onze database om de door u aangevinkte soorten mails te kunnen sturen. Uw e-mailadres wordt niet doorgegeven aan derden en wordt ook niet voor andere doeleinden gebruikt. U kunt zich te allen tijde uitschrijven door onderaan de mail te klikken op "Afmelden van deze meldingen". Uw e-mailadres wordt dan verwijderd uit onze database.

Like ons op Facebook