• bloemen kleinVolgende week zaterdag 8 november om 15.00 uur 's middags gaan we een uurtje bloembollen planten langs de Marwixkade.
  Komend voorjaar komen daar dan allemaal 'wilde' bloemen op die aantrekkelijk zijn voor bijen en andere insecten.

  Wil je meehelpen met het planten van de bloembollen? Graag, alle hulp is welkom! Om 15.00 uur verzamelen we bij de Marwixkade.

  De actie hoort bij het initiatief 'BadstratenBoulevard' dat we dit jaar startten, om van de Marwixkade en de overkant van het water een vrolijkere en fijnere plek te maken. Beide kades worden als fiets- en wandelroute veel gebruikt. Voor omwonenden is dit één van de weinige stukjes stadsnatuur waar je bijvoorbeeld prettig met je hond kunt wandelen.

  Heb je aanvullende ideeën over de Marwixkade of dingen die hiermee te maken hebben? Laat het weten! Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de nieuwe Facebookpagina.

 • Prorail logoVia Prorail is het officiele verslag van de informatieavond op 13/11 over de tunnel in de Paterswoldseweg beschikbaar gekomen. Dit is gemaakt door een ingehuurde notulist en bevat een kort verslag van de presentatie van Bert Kassies en een puntsgewijze opsomming van de gemaakte opmerkingen en gestelde vragen (zie het verslag). De presentatie was al eerder beschikbaar gesteld.

 • Prorail logoDe presentatie die is gebruikt op de informatieavond over de tunnel in de Paterswoldseweg op 13 november j.l. is nu voor iedereen in te zien op onze website. Het verhaal van Prorail ingenieur Bert Kassies is in een eerder verslag al gepubliceerd. In deze uitgebreidere versie zijn ook de ontwerpschetsen te zien van beide door Prorail bedachte varianten.

 • wijktoekomstStap 2: Van ideaal naar praktijk

  In september hebben we op de 1e bijeenkomst over de toekomst van onze wijken nagedacht en gesproken over hoe de ideale wijk van de toekomst eruit zou moeten zien.
  We weten wat we willen. Hoe gaan we dat met elkaar voor elkaar krijgen?
  Kom op de vervolgbijeenkomst

 • tunnelplan a“Onverantwoorde geldsmijterij!” klinkt het luid van achteruit de zaal. De bijeenkomst is nog lang niet voorbij, maar voorzitter Theo Zaal van de gemeente  heeft al herhaaldelijk in moeten grijpen. Projectleider Bert Kassies  van Prorail lijkt het inmiddels  al lang niet meer “hartstikke leuk” te vinden om “de zaal deelgenoot te laten maken” van zijn plannen. Alle zorgvuldige voorbereidingen ten spijt oogst hij weinig lof voor zijn presentatie vanavond. Op een enkeling na, die overlast nu eenmaal vindt horen bij wonen in de stad, reageren de 120 buurtbewoners van vier Groninger buurten verre van enthousiast op voorgenomen ondertunneling van de Paterswoldseweg die op 13 november gepresenteerd is in het Willem Lodewijk Gymnasium.

 • Edo StukjeAfgelopen vrijdag is Edo Stukje, uitbater van café Bolhuis overleden.
  Sinds begin van dit jaar was zijn gezondheid verslechterd en nu is hij op 67-jarige leeftijd in een verzorgingshuis in Zuidhorn overleden.
  Edo Stukje heeft het café vanaf 1981 gerund (ruim 30 jaar !!) en het was een geliefde pleisterplek van een een vaste groep klanten uit de hele stad en daarbuiten. Die band van de bezoekers met het Edo en zijn café bleek ook toen enkele jaren geleden in een gezamenlijke actie het etablissement door een aantal vrijwilligers hebben opgeknapt en geverfd. Het is wel altijd een bruine kroeg gebleven met een sportieve inslag mede vanwege de belangstelling daarvoor van Edo. Hij heeft ook een eigen renpaard gehad (naam ook Edo Stukje) en was sponsor en fan van voetbalvereniging GRC en korfbalclub Nic. 

  Dinsdagavond 12 november is er van 20 tot 22 uur gelegenheid om in café Bolhuis bij het overlijden stil te staan.
  11/11 aangepast. Zie ook de rouwadvertentie in het Dagblad van het Noorden.

 • De beloofde informatieavond over de tunnel in de Paterswoldseweg zal gehouden worden op woensdag 13 november a.s. in het Willem Lodewijk Gymnasium aan de Verzetsstrijderslaan.
  ProRail stuurt naar alle adressen in onze buurt (en de andere omringende wijken) een uitnodiging om deze avond bij te wonen. U kunt deze brief hier alvast lezen.

  Wilt u alles weten/vragen over de plannen, kom dan naar deze avond !
  Aanstaande vrijdag kan in het Badhuis vanaf 17u met een drankje alvast met medebewoners en het bestuur worden besproken wat onze zorgen, kritiekpunten, vragen (moeten) zijn. 

 • Vrijdag a.s. houden we een herfstborrel in het Badhuis met als gespreksonderwerp de tunnel in de Paterswoldseweg.
  Buurtborrel over de tunnelplannen
  vrijdag 8 november 
  in het Badhuis
  vanaf 17u deur open, 17:30 presentatie beschikbare info

  Binnenkort komt er een informatieavond van Prorail (en de gemeente?) over de bedachte mogelijkheden van uitvoering. De buurtvereniging heeft voorinformatie is benieuwd wat de bewoners van de plannen vinden. Zodat we tijdig goede vragen kunnen stellen en/of problemen in kaart brengen en alternatieven voorstellen.

  Kom langs, praat mee onder het genot van een drankje. De tunnel heeft grote invloed op de Badstratenbuurt !!
  Bekijk het tunneldossier op onze website als je nu al meer wilt weten. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je vrijdag niet kunt en een vraag/opmerking hebt.

 • veiling

  Van Kitsch tot Kunst, van Herman Brood tot Corneille,
  dat is het thema van een verkoopmiddag in het Badhuis. 
  Zondagmiddag 10 november
  vanaf 16:00 
  in het Badhuis

  Hoe gaat het?
  Iedereen neemt Kitsch of Kunst mee, zet er een prijs op en Astrid zal proberen dat aan de meeste biedende te verkopen. 
  Dat alles voor het weeshuis project in Birma. 
  Niet verkocht, dan neem je het weer mee naar huis.
  Dit alles gebeurt onder het genot van een hapje (graag iets meenemen) en een drankje (van ons).
  Wil je alleen komen om te kopen of voor de gezelligheid, ook goed.
  Je kan (geprijsde) voorwerpen ook van te voren bij Jacky thuis (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) inleveren. Ook als je niet kunt of niet komt.

 • buurtagent van bruggen

  Mijn naam is Gertjan van Bruggen en ik ben sinds dit voorjaar wijkagent in de wijken Laanhuizen, Grunobuurt, Zeeheldenbuurt, Badstratenbuurt, Stadspark en Industrieterrein Peizerweg. Ik heb de plek overgenomen van Johan Bloem, die nu een andere wijk onder zijn hoede heeft. Hiervoor werkte ik als wijkagent in De Wijert. Ik werk nauw samen met de wijkagenten van de aangrenzende wijken: Martin Tillema (Rivierenbuurt en omstreken), Martin van Wieringen (Oosterpoort en omstreken) en Wilko Koster (jeugdagent).

 • sintenpietSinterklaas komt morgen (1 december) in het Badhuis!
  Van twee tot vijf viert de goedheiligman vergezeld van zwarte pieten
  met de buurtkinderen zijn aanstaande verjaardag. Hij brengt allerlei
  lekkers mee en cadeautjes voor wie zich van tevoren bij de
  buurtsuper Coop Lubbers hebben aangemeld. 
  Groot en klein zijn van harte uitgenodigd om langs te komen.
   
  coop

 • pendukaVrijdagmiddag en avond 30 november is er in de Pendukawinkel aan de Westerbadstraat 51 een kijk- en koopfeest. Maak kennis met Penduka en de produkten die deze vrouwenorganisatie in Namibie maakt. Mooie linnen en katoenen lakens,  lopers enz, maar ook wijn en sieraden.
  Dat komt mooi uit zo voor de Sinterklaas.

  U bent welkom van 12 uur 's middags tot 20 u 's avonds.
   Bekijk de flyer over deze home party

 • boekenmarkt

  Aanstaande donderdag 29 Nov. 2012 is er nog 1 keer een Badstratenbuurt Birma Boekenbeurs. 
  Het doel is geld inzamelen voor het Educatief project voor weeskinderen in Birma van Jacky Meester. Maar het is ook een mooie manier om goedkoop uitgelezen boeken te kopen van buurtgenoten voor uzelf of als sinterklaaskado.

  Badstratenbuurt Birma Boekenbeurs
  donderdag 29 november 2012
  17.00 tot 19.00 uur
  in het Badhuis

  De boeken gaan weg voor vaste prijzen. De opbrengst gaat mee naar Birma waarover Jacky meldt: "Het leslokaal bij het weeshuis in Birma is klaar. We hebben nu geld gegeven voor verbouw van de keuken en een waterput. Wij ( Jacky Meester en kleindochter Margien ) gaan er deze winter weer heen en willen nog graag geld meenemen voor de inrichting van de keuken."

  Meer weten over het project? Kom langs bij Jacky in het Badhuis of lees de eerdere berichten en nieuwsbrieven op deze website.

   

 • In de gemeenteraad is geklaagd over de toename van defecte straatverlichting binnen de stad (Dagblad van het Noorden, 22/11/12). Ook bij ons in de buurt is wel eens een lantaarn kapot.
  Als er problemen zijn in de buurt met de straatverlichting, groenvoorziening of veiligheid kunnen die bij de gemeente worden gemeld. Je kunt daarvoor de gemeente bellen (het loket Beheer en Verkeer, T 050-3678910) of twitteren (@stadsbeheer050) of via hun website benaderen.
  Sinds een half jaar is er ook een speciale app MeldStad beschikbaar (alleen voor Android en iPhone) waarmee de melding via je smartphone kan worden gedaan, zelfs met een foto erbij.
   
  We hebben een directe link op onze site naar de gemeentekaart waarop de meldingen in onze buurt zijn te zien: kijk onder De gemeente... > kaart met meldingen/klachten. Momenteel zijn er 2 meldingen over defecte verlichting, een derde is vandaag toegevoegd.
  Zie de gemeentelijke website voor meer info over het melden van problemen rond groen, verlichting en verkeer.

 • OOGTV heeft een serie programma's gemaakt over de wijken van de stad Groningen. Een beetje verstopt is in die serie "Van geen wijken weten" ook een deelaflevering gemaakt over onze Badstratenbuurt. De aflevering Zeeheldenbuurt en Badstratenbuurt kunt u terugzien op de website van OogTV.

  Klik hier om het filmpje gelijk bij de Badstratenbuurt te starten (na 6 min). Wilt u ook een filmpje over/uit de buurt op onze website laten zien? Mail met de webredactie, dan overleggen we hoe en wat er kan.

 • huisnummersEen nieuwe foto in de fotorubriek Buurtbeelden.
  Foto's van de buurt, maar dan met aandacht voor het detail. 

  Dit keer een fotocollage van de verschillende huisnummers in de buurt gemaakt door Yvonne ten Hoeve. Hiernaast staat de foto in klein formaat, een grotere versie staat op de rubriekspagina (zie De buurt... > Buurtbeelden).
  Vind je het een leuk collage, het buurtbeeld kan worden gedownload en op een A4 worden afgedrukt.

  Ook een leuk idee voor een buurtbeeld? Laat het ons weten of stuur je eigen buurtbeeld in (contact). We plaatsen het op de website op de Buurtbeeldenpagina en er komt een afdruk te hangen op het Badhuis.
   

 • enewsletter-300x225De afgelopen week is de kwartaalnieuwsbrief van de buurtvereniging uitgekomen.  
  Welke onderwerpen komen er aan de orde in dit herfstnummer?
  Een terugblik op de nazomerbarbecue, de werkzaamheden aan de Paterswoldseweg en het vernieuwde terras van café Bolhuis.
  Verder het mogelijke einde van de Birma boekenbeurzen, een foto-expositie over de Eetbare Stad (ook onze buurt staat er bij), de wandelactiviteiten en het 15-jarige bestaan van onze Coop buurtsuper.
  Kortom teveel voor één artikel op de website, maar het past allemaal net in deze herfst nieuwsbrief.

  Mocht u de nieuwsbrief niet ontvangen hebben dan kunt u hem ook hier nog nalezen. Wilt u de volgende keer de nieuwsbrief digitaal thuisbezorgd geef dan uw naam en mailadres op de homepagina van deze site.

  Had u zich aangemeld en toch niets gekregen? Misschien is er iets fout gegaan bij de invoer van uw adresgegevens. Stuur een mailtje naar de redactie en we controleren uw gegevens .

 • zijlstraDonderdagavond 1 december verzorgt bloemstylist Hans Zijlstra in zijn winkel
  (Eeldersingel 36) een kersthow.
  Tussen 17 en 21 uur bent u van harte welkom in de sfeervolle kerstwinkel. 
  U wordt ontvangen met een hapje en een drankje en gedurende de avond
  worden er verschillende demonstraties verzorgd.

  Bovendien geldt er op deze avond een speciale korting van 20% !! op
  de gehele collectie.

 • rania_openDonderdag is de Rania Market aan de Paterswoldseweg weer open gegaan.

  Na een interne verbouwing en herinrichting is de winkel ruimer en lichter geworden.
  Toch is er nog plaats gevonden voor nog wat extra plankruimte.

  Er wordt nog gewerkt aan de laatste loodjes, maar de klanten zijn
  weer welkom in het brede westerse en oosterse productassortiment.
  raniamarket

 • sintenpietSinterklaas komt zaterdag 3 december in onze buurt!

  Met zijn Zwarte Pieten is hij van 14 tot 17 uur in het Badhuis waar de buurtkinderen op bezoek kunnen komen. Hij brengt allerlei lekkers mee en misschien ook voor jou een cadeautje.
  Help de Sint door op een sinterklaasformulier bij Coop Lubbers je op te geven zodat de Pieten voor iedereen een pakje meebrengen. coop
  Lever je formulier uiterlijk woensdag 30 november in bij de kassa van de Coop.

 • Vanmiddag is er weer een bijeenkomst van het maandelijkse programma Zondagschrijvers.


  Coen Peppelenbos ontvangt dan in de Openbare Bibliotheek in de Boteringestraat onder andere onze buurtgenoot schrijfster Sanne Parlevliet, samen met schrijver Gerard van Emmerik en wethouder Elly Pastoor.

  De bijeenkomst is van 14-16 uur, een toegangskaartje kost 5 euro.
  Lees meer

 • sintZaterdagmiddag komt Sint Nicolaas ook weer in Groningen aan.
  Vanaf ca 13 uur 's middags zijn er activiteiten in de Zuiderhaven voorafgaand aan de aankomst van de goedheiligman rond half twee.
  Daarna is er een feestelijke optocht door de binnenstad waar Sint en zijn Pieten worden toegezongen.
  De fiets/looproute naar het centrum zal gedurende deze tijd even geblokkeerd zijn.

  Zie de website FeestInStad van de Koninklijke Vereniging voor Volksvermaken

 • vlag volksveramkenDe Koninklijke Vereniging voor Volksvermaken Groningen wil graag een wijkenspel ontwikkelen met voorrondes in de wijken en een grote finale in de binnenstad op BommenBerend 28 augustus. 

  Aanstaande woensdag 16 november is er een eerste bijeenkomst over de opzet gepland.

  Buurtgenoten die hierover willen meedenken/meewerken kunnen zich melden bij de voorzitter van de buurtvereniging.

 • superdeboerVanwege de verbouwing van de Super de Boer tot COOP is de winkel gesloten van 8 tot 13 december.

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

Ga direct naar het
tunneldossier Paterswoldseweg