Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter wel je toestemming nodig.

Het Badhuis

badhuisHet Badhuis is het gebouw van de vroegere "Gemeentelijke bad- en zweminrichting", het oude zwembad van de stad Groningen, waarnaar onze buurt is vernoemd.

Van 1881 tot medio jaren vijftig is het Badhuis als zodanig in bedrijf geweest, waarna tabaksfabriek Niemeyer het zwembadterrein inclusief Badhuis overnam en als opslag- en parkeerterrein heeft gebruikt.
Midden jaren negentig is het Badhuis overgenomen door woningcorporatie Nijestee, die er 2 wooneenheden in realiseerde en een deel verhuurt aan de buurtvereniging als buurthuis.

De buurtvereniging gebruikt het Badhuis (Kleine Badstraat 4) als buurtpand voor vergaderingen en activiteiten (borrels, jaarvergadering, barbecue, kinderpartijtjes, praatgroepen, meditatieve bijeenkomsten enz.). 
De buitenruimte rondom het badhuis (plein en grasveld op het Badhuisplein) wordt ook gebruikt voor de buurtbarbecue en andere zomerse festiviteiten.

Het Badhuis is te huur voor buurtbewoners voor niet-commerciele activiteiten.
De buurtvereniging heeft een eigen barbecue die ook gehuurd kan worden.
UPDATE:  In verband met de verlichting van de Corona maatregelen is de verhuur van het Badhuis beperkt mogelijk (1,5 m afstand blijft vereist)
Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de beheerder, Yvonne

Lees hier meer over de geschiedenis van het Badhuis en het zwembad.

BADSTRATENBUURT
De kleinste buurt
van Groningen
 

sluis mini
 

Ga direct naar het
tunneldossier Paterswoldseweg