Home » Nieuws » Ontwikkelingen Niemeijer en Open dag 21/9

Ontwikkelingen Niemeijer en Open dag 21/9

De gesloten tabaksfabriek Theodorus Niemeijer is in augustus door BAT verkocht aan projectontwikkelaar MWPO. De gemeente Groningen had een recht van eerste koop, maar heeft daar van afgezien op basis van de plannen van MWPO met het complex.
Die plannen vallen in drie delen uiteen:

  • de opslaghallen aan de Peizerweg zijn verkocht aan de gemeente Groningen om te gebruiken bij de ontwikkeling van het Suikerterrein.
  • Het fabriekscomplex aan de Paterswoldseweg wordt omgebouwd tot een campus met veel ICT en samenwerking met verschillende opleidingen, horeca en een hotel.
  • Ten slotte is er nog het voormalige parkeerterrein voor personeel aan het eind van de Niemeijerstraat. Hier zullen woningen worden gebouwd.

De plannen van MWPO zijn nog in een vroeg stadium en zijn in te zien in een omvangrijk boek Vestigingskader Niemeyer Open te bekijken via deze link. Omdat het bestand erg groot is (77 MB) is het deel over de woningbouw direct in onze buurt speelt “het woonensemble” ook apart te bekijken via deze link. MWPO wil haar plannen graag bespreken met de omliggende woonwijken. Wil je hier ook een bijdrage aan leveren, meld je dan aan bij onze secretaris Annelies.
In de buurt zijn recent ook flyers verspreid met een uitnodiging om de fabriek te komen bekijken tijdens een open dag op zaterdag 21 september a.s. Flyer niet gehad? Je kunt hem hier nog nalezen.

Logo Badstartenbuurtvereniging

Nieuwsarchief

Onderwerpen