Home » Nieuws » Ons beeld, hoe staat het daarmee?

Ons beeld, hoe staat het daarmee?

Vorig jaar waren er veel activiteiten om het beeld vrouw met dolfijnen van Bas Galis te restaureren en terug te plaatsen aan het Badhuisplein. Hoe is het nu eigenlijk met het beeld?
De restauratie was dit voorjaar al gereed, maar de afwerking met een beschermende coating duurde langer dan verwacht. Inmiddels is ook dat afgerond en hopen we op korte termijn het beeld in volle glorie terug te kunnen zien.
Voor het plaatsen moet een goede fundering worden aangebracht zodat het beeld stabiel staat. Het wordt geplaatst op het pleintje van het Badhuis, de gemeente wilde geen toestemming geven voor een plek op gemeentegrond.
Zodra duidelijk is wanneer het grondwerk kan worden uitgevoerd en het beeld wordt geplaatst komt er een officieel onthullingsmoment waarvoor de buurtbewoners, de sponsoren, de gemeente en Nijestee worden uitgenodigd. We houden jullie op de hoogte.
Om alvast een tipje van de sluier op te lichten hierbij een drietal foto’s van het hoofd, van de tijd voor de restauratie (2021), na de restauratie (maart 2023) en zoals ze er nu uitziet.

Meer over het beeld lees je hier.

Logo Badstartenbuurtvereniging

Nieuwsarchief

Onderwerpen