Home » Nieuws » Het Badstraten Buurtfeest, hoe mooi was dat!

Het Badstraten Buurtfeest, hoe mooi was dat!

Om de zomer goed af te sluiten, vond op 9 september het “Badstraten Buurtfeest” plaats. In samenwerking met Leven in Stad van de Gemeente Groningen konden bewoners van de geliefde Badstratenbuurt dit minifestival organiseren. Tijdens deze zonnige dag was er voor jong en oud van alles te beleven op het kleine grasveld op het Badhuisplein. Voor de jongste gasten stond een springkussen klaar en konden ze afkoelen in de kleine zwembadjes. Daarnaast waren er spelletjes, stoepkrijt en natuurlijk meer dan genoeg ijsjes. Liefhebbers van mooie kleding konden voor een prikkie hun garderobe uitbreiden.
Dankzij sponsoring van Coop Lubbers was er voor iedereen genoeg te drinken en te snacken. Ons Moeke kwam patat brengen en pizzeria Rimini bezorgde later op de avond ook nog pizza’s. De nieuwste aanwinst uit onze buurt: Brasserie Sofie, bracht, ondanks de drukte van hun eigen opening, heerlijke salades langs. Bloemist Hans Zijlstra zorgde voor een prachtige, feestelijke uitstraling met mooie bloemetjes op elke tafel.

De bewoners hebben genoten van een spetterend optreden van The Full Minties. Er werd hard meegezongen en geklapt. De festivalsfeer was duidelijk merkbaar en voelbaar dankzij de mooie klanken en gezelligheid. Stadjers, studenten, kinderen, ‘boomers’, elke doelgroep was aanwezig.

Onder het genot van een hapje en een drankje kletste iedereen gezellig bij, druppelden steeds meer buurtgenoten binnen en konden de nieuwste bewoners ervaren hoe het is om in het gezelligste buurtje van Groningen te wonen.
Het feest werd flitsend afgesloten met een te gek optreden van drie vuurdansers. Iedereen hielp vervolgens een handje met het opruimen, waardoor het ‘festivalterrein’ weer gauw veranderde in het normale grasveldje. Een geslaagd feest en dé manier om nog even te genieten van het mooie weer. De volgende dag in de buurtapp positieve berichten, waarbij vooral studenten aangaven de volgende keer met meer vrienden te willen komen.
De buurt ziet de herfst straks weer komen, maar het gevoel van saamhorigheid, gezelligheid en vrolijkheid zal de winterdip tegengaan. Volgend jaar weer!

Voor meer foto’s van het feest bekijk je ons buurt foto-album.
Heb je nog leuke foto’s? Stuur ze op naar de redactie en we voegen ze toe.

Logo Badstartenbuurtvereniging

Nieuwsarchief

Onderwerpen