Home » Nieuws » “Ach meisje, waar was je toch?” Ze is terug !

“Ach meisje, waar was je toch?” Ze is terug !

Vrijdagmiddag 8 maart hebben we het gerestaureerde beeld van Sebastiaan Galis onthuld. Voor de aanwezigen was er eerst een mini-tompouce als voorproefje. Zoals Geke, voorzitter van de buurtvereniging aangaf is het beeld zo’n 70 jaar weggeweest en nu prachtig gerestaureerd terug geplaatst.

Dank daarvoor aan de tuinvereniging Piccardthof voor het schenken van het beeld, woningcorporatie Nijestee voor hun hulp bij het ophalen van het beeld en de vele sponsoren om de restauratie te bekostigen (opnieuw Nijestee, een gemeentelijke subsidie, de statiegeldactie van Coop Lubbers, bijdragen van winkeliers en buurtbewoners). En aan de mensen van de firma Cor Buist die de restauratie en het terugplaatsen hebben verzorgd.
Wethouder en oud-buurtbewoner Rik van Niejenhuis sprak daarna over het belang van het beeld als binding met het verleden van de buurt en het gezamenlijke buurtproject om het beeld te terug te brengen.

Drie dichters uit de buurt, Hindrik de Vries, Paul Janssen en Marius de Vries brachten een gedicht naar aanleiding van de terugkeer van het beeld. Met “Ach meisje waar was je toch” opent Hendrik de Vries zijn gedicht Loflied voor een zeemeermin. Paul Janssen spreekt over het sterke beeld als houvast voor de zwemmers in Vrouw met twee dolfijnen. Marius de Vries spreekt over de plaats van het beeld in de ruimte en tijd met als titel Tussen walm en schip. Lees hier hun complete gedichten terug.

Daarna is het beeld door Rik van Niejenhuis met hulp van zijn dochters uitgepakt voor de buurtbewoners. Zie hiervoor ook het filmpje op YouTube.
De onthulling werd afgesloten met een drankje. Ze is terug in onze buurt.

Lees hier meer over het beeld en de maker Sebastiaan Galis.

Logo Badstartenbuurtvereniging

Nieuwsarchief

Onderwerpen