Home » Nieuws » Zomerhitte: wat kan je er tegen doen?

Zomerhitte: wat kan je er tegen doen?

De zomer komt eraan! In de zomermaanden kan het behoorlijk warm zijn. Veel mensen ervaren hitte als een welkome periode van terrasbezoek en recreatie, voor anderen kan hitte juist nare gevolgen hebben voor hun gezondheid. U kunt eenvoudig maatregelen nemen om overlast door hitte te beperken voor u en de mensen in uw omgeving.
Houd uw woning zo koel mogelijk: 
Sluit overdag ramen en gordijnen om de hitte buiten te houden. Ventileer ’s avonds de woning door ramen tegen elkaar open te zetten. De lucht is dan meestal koeler, waardoor uw woning minder opwarmt. Op de begane grond kan het helpen om schaduwrijke beplanting voor het huis aan te brengen. Het toevoegen van meer groen is goed om hitte tegen te gaan, versteende gebieden houden hitte vast en blijven het langste heet.
Benieuwd hoe warm jouw straat of buurt wordt? Dat kun je zien op de hittestress kaart: https://duurzaamgroningen.nl/tuin-en-omgeving/interactieve-kaarten-over-bomen-hittestress-en-wateroverlast
Zorg voor jezelf en voor mensen in je omgeving: 
De belangrijkste tip is om voldoende water te drinken en zoveel mogelijk uit de zon te blijven. Ga je wel de zon in? Zorg dat je goed bent ingesmeerd met zonnebrandcrème! Ouderen, mensen met obesitas en mensen met COPD (astma) hebben sneller last van hitte.

Lees meer
– Op deze kaart van het RIVM staan symptomen van oververhitting, zodat je deze kunt herkennen en mensen in je omgeving kunt ondersteunen.
– In deze flyer van het Rode Kruis staat wat er met name voor ouderen van belang is

#gemeente

Logo Badstartenbuurtvereniging

Nieuwsarchief

Onderwerpen